Кристалина Георгиева отпусна 364 млн. долара на Конго

Африка

Кристалина Георгиева отпусна 364 млн. долара на Конго

4997
на 17.12.2019
Кристалина Георгиева отпусна 364 млн. долара на Конго
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Международният валутен фонд отпусна спешна кредитна линия в размер на 368,4 милиона долара на Демократична република Конго, предаде Франс прес. Целта е Киншаса да може да покрие спешните си нужди свързани с платежния баланс на страната.

препоръчано

Генералната директорка Кристалина Георгиева е одобрила и създаването на програма, която позволява на екипи на МВФ да помагат на властите на Демократична република Конго да прилагат на практика политическите си решения.

Фондът отбелязва, че икономическата обстановка остава сложна и уязвима на сътресения. Очаква се икономическият растеж през 2019 г. да се забави силно, спадайки до 4,5%, в сравнение с 5,8% през 2018 година, информира БТА.

Демократична република Конго е в сложна ситуация поради спада на цените на суровините, нови разходи и по-слаб контрол на разходите през периода на политическия преход, обясниха още от МВФ.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК