Кристиан Вигенин: Хората да излязат и да гласуват по съвест и така да обезсмислят купения вот

Политика

Кристиан Вигенин: Хората да излязат и да гласуват по съвест и така да обезсмислят купения вот

7292
преди 5 часа
Кристиан Вигенин: Хората да излязат и да гласуват по съвест и така да обезсмислят купения вот
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Има няколко ключови проблема за нашата държава, единият от тях е неработещата съдебна система. Ние искаме справедливост за хората, но тя не може да бъде постигната по начина, по който в момента функционира системата и заради влиянията, които има върху нея. Това заяви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин в предаването „120 минути“ по bTV.

препоръчано

По думите му друг водещ акцент в програмата на „БСП – ОБЕДИНЕНАТА ЛЕВИЦА“ – социалната и демографската политика, може да бъде постигнат през работеща и конкурентоспособна икономика. „Ако не направим нещо за младите хора на България, за това да има българи, тогава всички друго се обезсмисля. Тези хора трябва да са образовани, да имат достъп до добри здравни грижи. В целия си комплекс тези мерки ще дадат един реален резултат“, посочи Вигенин.

Той обясни, че лявата политика не е просто да даваш повече, а да създаваш равни възможности. „Тя е в това тези, които имат повече възможности, да допринасят повече за обществото, а тези, които са най-уязвими, да получават подкрепа“, допълни социалистът.

Вигенин подчерта, че и без много средства можеш да направиш разлика, като припомни за реализираната от БСП политика за безплатни учебници – друга такава възможност е лекарствата за децата до 16-годишна възраст и възрастните над 75 години.

„Средствата за социални разходи и подкрепа не са само разходи, защото те се връщат в икономиката и давайки повече възможности за хората във времето ще повиши бюджетните приходи“, отбеляза Кристиан Вигенин.

Обединената левица предлага въвеждане на прогресивно данъчно облагане – мярка, която дори Международния валутен фонд препоръчва на България. „Това няма непременно да увеличи данъците – за някои ще се понижат. Но не само оттам ще дойдат средства. В момента съществува твърде голям сив сектор, имаме имаме идеи как той почти да бъде елеминиран“, подчерта Вигенин.

Зам.-председателят на БСП обърна внимание, че в момента в България не се говори за политики, а дебатът е какво да бъде правителството и кой да бъде премиерът. „За да има правителство тогава, когато няма ясни мнозинства и не може да има ясна политическа коалиция, трябва да видим може ли да се обединим около програма и тогава по естествен път ще се намери министър-председател“, смята той.

Кристиан Вигенин призова хората да излязат и да гласуват по съвест, така че да обезсмислят купения вот. „Ако на тези избори има нещо различно, което може да даде стимул да се гласува, това е обединението на левицата, нейните кандидати и конкретната й програма”. Подкрепете „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ с номер 28 в бюлетината“, призова Вигенин.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК