Кристиан Вигенин: Цялата съпротивата на ГЕРБ около избора на председател на СОС беше добре планирана акция. Денков няма опит за външен министър

ЧАС ПИК

Кристиан Вигенин: Цялата съпротивата на ГЕРБ около избора на председател на СОС беше добре планирана акция. Денков няма опит за външен министър

36171
на 12.02.2024
Кристиан Вигенин: Цялата съпротивата на ГЕРБ около избора на председател на СОС беше добре планирана акция. Денков няма опит за външен министър
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Цялата съпротивата на ГЕРБ около избора на председател на СОС, беше добре планирана акция, която завърши онзи ден. По този начин "Продължаваме промяната" до голяма степен бяха изолирани от управлението на София и ГЕРБ сега има възможността да си остави кадрите, които уж трябваше да бъдат сменени.

препоръчано

Това заяви депутатът от "БСП за България" и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин по повод драмите в СОС, който след тримесечни напъни най-накрая си избра председател - Цветомир Петров от ППДБСС.

През седмицата Изпълнителното бюро на БСП свали доверието си от групата общински съветници на партията в Столичния общински съвет (СОС). До това се стигна, след като те не изпълниха решение на Националния съвет, което гласи: "Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от "БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова".

"Всичко това можеше да се случи и без гласовете на БСП, без да се правят безпринципни компромиси. Това е удар по цялата партия. Следващото заседание на Националния съвет ще обсъди наказанията. Не твърдя, че непременно трябва да вървим към изключване от партията. Нямаме намерение по спешност да свикваме национален съвет. Достатъчен сигнал е, че свалихме доверие от групата общински съветници. В рамките на един ден съветниците се оказаха в коалиция в подкрепа на председател, а след това и в друга коалиция в разпределяне на комисиите", заяви Вигенин пред бТВ.

Като бивш министър на външните работи в кабинета на Пламен Орешарски, той коментира и спора между ППДБ и ГЕРБ-СДС кой да ръководи МВнР след ротацията.

"Това, което виждам аз, е един чисто партиен спор кой да има тази позиция, която дава възможност за широки външно политически контакти. По принцип идеята, че премиерът в една затрупана с проблеми държава, да бъде и външен министър, няма много логика. Смятам, че не би следвало да се съчетават тези два поста.

Не мисля, че Денков има познанията и опита - професионален и житейски, за да бъде външен министър. Имаме ли време да чакаме някой да се научи? Защо г-н Денков, чиято кариера е свързана с образованието, трябва да бъде принуждаван да се бори за пост, който не е неговия. Тези заплахи, че заради външния министър ще съборят правителството, ми изглеждат несериозни. Занимават публиката с кадрови въпроси.Не виждам смисъла от съществуване на това правителство и мнозинство. Част от министрите още не мога да науча имената им. Това е правителство на ГЕРБ и ПП, с медиаторската роля на ДПС", категоричен бе Вигенин.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 90
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК