Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, поиска снизходителност от ВКС

Животът днес

Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, поиска снизходителност от ВКС

9962
на 21.06.2023
Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, поиска снизходителност от ВКС

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, поиска снизходителност от последната съдебна инстанция.

препоръчано

Днес Върховният касационен съд гледа делото за смъртта на Цветков. До момента две съдебни инстанции осъдиха на 9 години затвор Николов за катастрофата пред един от столичните молове.

До два месеца ще стане ясно дали Върховният касационен съд ще потвърди или ще промени 9-годишното ефективно наказание. Върховните съдии могат и да върнат делото на Софийския апелативен съд, ако открият съществени процесуални нарушения. 

И пред последната съдебна инстанция страните продължиха спора си дали Николов е предизвикал катастрофата след употреба на наркотици, шофирайки с висока скорост и преминавайки на червен светофар. Както и дали е действал при евентуален умисъл или по непредпазливост. 

Представителят на държавното обвинение и процесуалните представители на наследниците на Милен Цветков поискаха Николов да бъде признат за виновен, че е причинил смъртта на журналиста при евентуален умисъл. Защитата на подсъдимия поиска делото да бъде върнати за ново разглеждане, за да бъде намалено наказанието на Кристиан Николов, предаде БНР.

В последната си дума Николов за пореден път изрази съболезнованията си към семейството на телевизионния водещ и заяви, че се разкайва горчиво за случилото се. "Днес тук няма членове на семейството на Милен Цветков. Но искам да се извиня. Извинявам се от дъното на душата си! Моля се на Господ душата му да почива в мир", заяви Николов пред магистратите. 

"След катастрофата направих всичко възможно да съхраня живота му. След 19 април 2020 г. моят живот не е същият, както и този на семейството ми. Аз не съм самоубиец, нито ми е безразлично за човешкия живот, независимо дали за моя, за този на пътниците, или другите водачи", каза още Николов. 

Той подчерта, че след инцидента не е избягал и не се е укрил. Затова помоли магистратите за снизходителност при определяне на присъдата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК