Кристиян Шкварек за вариантите пред Борисов след оставката на Христо Иванов: Радев може да отвее ГЕРБ при избори наесен

Акценти

Кристиян Шкварек за вариантите пред Борисов след оставката на Христо Иванов: Радев може да отвее ГЕРБ при избори наесен

162255
на 11.06.2024
Кристиян Шкварек за вариантите пред Борисов след оставката на Христо Иванов: Радев може да отвее ГЕРБ при избори наесен
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Чест прави на Христо Иванов, че вчера си подаде оставката като политически лидер, макар че той най-малко логика имаше да го направи, тъй като най-малка щета е понесъл. Според мен тежестта на "Да, България" се е увеличила през последните две години, в сравнение с ПП, т.е. при ПП трябваше да видим лидерска оставка. Това заяви политическият анализатор Кристиян Шкварек пред Нова тв. 

препоръчано

Пред ГЕРБ има три опции оттук нататък. Първата е да не направят кабинет и пак на избори да ходим. В този случай те ще паднат с още 150 000 гласа и това ще ги превърне в средна партия. Голямата заплаха е, ако на есенни избори се появи Радев и тогава ГЕРБ не само ще паднат, но и ще бъдат отвени наполовина от един Радев, който според социолозите може да вземе огромен вот. Втората опция е ГЕРБ да направят кабинет, да сложат начело някаква слаба фигура, един брюкселски апаратчик, коментира Шкварек. 

Такъв кабинет ще изкара между 6 месеца и 1 година и пак се връщаме на избори от първи вариант. Третата единствена опция е да направят кабинет за 4 години, да не се ходи на избори. Кабинетът обаче трябва да е магически, че да се хареса на хората, за да издържи цял мандат. За да го направят, трябва да усетят накъде духа вятърът и у нас, и в Европа. В момента започва ерата на Мелони и Льопен в Европа. Тогава при хард консервативен кабинет, европейски и отгоре, трябва да се сложи човек с авторитет, а не някакъв кух брюкселски апаратчик, коментира той.

На такъв кабинет със сигурност ще се съгласят ИТН и най-вероятно ДПС, да, допълни той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК