КРЪВ: 16 жертви на протестите в Етиопия

Африка

КРЪВ: 16 жертви на протестите в Етиопия

4988
на 26.10.2019
КРЪВ: 16 жертви на протестите в Етиопия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В сблъсъците, в които прераснаха протестите в Етиопия от сряда насам, са убити 16 души, предаде Франс прес.

препоръчано

Някои от жертвите са били пребити до смърт с прътове и посечени с мачете, а срещу демонстрантите са използвани огнестрелни оръжия и цели къщи са били опожарени.

Насилието избухна първо в сряда в столицата Адис Абеба. Тогава привърженици на опозиционния лидер Джауар Мохамед излязоха по улиците, започнаха да издигат барикади и да палят автомобилни гуми, информира БТА.

Причина за протеста им беше, според привържениците на Мохамед, опит на етиопската полиция да отстрани охраната на опозиционера и да го направи по този начин уязвим за атаки срещу него от страна на негови политически противници. Полицията категорично отхвърля тези твърдения. 

Джауар Мохамед обвини премиера Абий Ахмед, който по-рано този месец бе удостоен с Нобелова награда за мир, че се държи като диктатор.

Министерството на отбраната обяви, че разполага военни в седем района на страната, в която ситуацията остава напрегната.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов: Ние не ходим по паркингите да взимаме пари, съдебната система да решава за Ибрямов. Готвят уйдурма с машините (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК