Кръщават улица в София на великия Георги Калоянчев

ЧАС ПИК

Кръщават улица в София на великия Георги Калоянчев

12530
на 20.07.2015
Кръщават улица в София на великия Георги Калоянчев
Автор:   ПИК

Новосъздадена улица в район "Витоша" да носи името на големия български артист Георги Калоянчев. Това предложение беше прието на редовното заседание на постоянната общинска комисия по култура към Столичната община, пише Topnovini.bg.

препоръчано

Докладът беше внесен от общинския съветник Стефан Иванов.

"Всички процедури са съгласувани със съответните органи. Подчертавам, че улицата ще бъде именувана неминуемо след предстоящите местни избори", каза пред комисията Иванов.

В район Витоша "Георги Калоянчев" ще е съсед с "Димитър Шойлев" и "арх. Адолф Мусман" и "Манол Тодоров". Тези имена ще носят други три нови улици в района, отново по предложение на Стефан Иванов.

Вчера в Бургас беше открит и паметник на Георги Калоянчев. Бронзовата пластика на любимия на поколения актьор е непосредствено до тази на друг обичан артист – Апостол Карамитев. Двете скулптури са поставени до входа на Летния театър на Бургас, в Морската градина.

 

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това