Куба идва на гости в Пловдив

Региони

Куба идва на гости в Пловдив

11444
на 07.09.2018
Куба идва на гости в Пловдив
Автор:   ПИК

Първият и единствен по рода си Кубински фестивал посреща градът под тепетата от днес до 12 септември. Домакин на мащабното събитие в неговата кулминация (8-9 септември) е най-големият и модерен събитиен център – Пловдивски Културен Институт (ПКИ).

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Дни на кубинската култура се организира в Пловдив за пръв път в този формат и мащаб. Целта ни е да разкрием красотата кубинското изкуство и пловдивчани да се докоснат до магията на кубинската история, култура, природа, музика и танци“, обясниха пред "Марица" организаторите на събитието.

В първия ден от фестивала танцьори от различни клубове в града ще поставят началото на Кубинските дни с Флашмоб в централните точки на града. Кулминацията предстои на 8 и 9 септември (събота и неделя), когато Пловдивски Културен Институт посреща известния кубински танцьор, инструктор и хореограф Османи Сегура. В рамките на два дни, той ще представи интересни и креативни уроци по кубински танци (салса, афро-кубинска боди изолация и регетон) на всички пловдивчани и гости на града.

От 10 о 12 септември оргнизаторите на екзотичното събитие обещават незабравима танцова фиеста в Цар Симеоновата градина, водена отново от кубинската звезда Османи Сегура, тематични лекции и фоторазкази, загатващи красотата на Куба, демонстрация и дегустация на кубински коктейли, които ще завършат с горещо парти с най-големите салса клубове в Пловдив.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК