Куба и САЩ подписаха историческо роуминг съглашение

ЧАС ПИК

Куба и САЩ подписаха историческо роуминг съглашение

4793
на 03.11.2015
Куба и САЩ подписаха историческо роуминг съглашение
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На Международния търговски панаир в Хавана Куба и САЩ подписаха първото в историята съглашение за пряк мобилен роуминг. За кубинската страна съглашението бе подписано от мобилния оператор Etecsa, явяващ се пълен монополист на Острова на свободата, а за другата страната положих подписа си Марсело Клауре, президент на американския мобилен оператор Sprint.

препоръчано

Роуминг услугата, предмет на която е съглашението, ще стартира до края на месец ноември. Така 60 млн. абонати на Sprint ще могат да се обаждат и получават обаждания, да пращат и получават есемеси на и от клиенти на Etecsa.

Роуминг таксата ще се начислява във валута, различна от долара, заради действащото и досега американско икономическо ембарго срещу Куба. В рамките на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември кубинският лидер Раул Кастро призова Вашингтон ембаргото да бъде снето. Кастро постави този въпрос и пред президента на САЩ Барак Обама, с когото имаше лична среща в Ню Йорк. Впоследствие Обама призова Конгреса да отмени ембаргото, но до момента резултат в тази насока няма. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК