Куба поиска официално да е част от БРИКС

Америка

Куба поиска официално да е част от БРИКС

7838
преди 5 часа
Куба поиска официално да е част от БРИКС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Външният министър на Куба Карлос Мигел Перейра съобщи в социалната мрежа Х, че Хавана (която е на 140 км от US щата Флорида) официално е поискала да се присъедини към БРИКС като “страна-партньор”, като вече е изпратила писмо на Владимир Путин.

препоръчано

Новината идва две седмици преди членовете на БРИКС да се срещнат на годишната среща на Върха, която е насрочена за 22-24 октомври в руския град Казан, пише “Политико”. Списанието припомня, че неотдавна и Азербайджан поиска членство в блока, след среща между Владимир Путин и президента Илхам Алиев.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пък заяви, че ще ускори стъпките за превръщане на Пхенян във военна суперсила с ядрени оръжия и не изключва възможността да ги използва, ако враговете на страната я нападнат, предаде държавната осведомителна агенция КЦТА.

Ким Чен Ун също така е изпратил послание по случай рождения ден на руския президент Владимир Путин, допълва агенцията. Ким Чен-ун нарича Путин свой “най-близък другар”, като заявил, че “стратегическите връзки и отношенията на сътрудничество” между двете страни ще бъдат издигнати до ново равнище, за да се работи за “защита на регионалния и световния мир и международната справедливост”.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК