Кулинарна съкровищница: 365 рецепти за класически български гозби в безценна книга

ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Истински кулинарен шедьовър ви очаква по вестникарските павилиони в цялата страна от днес. Търсете книгата „Най-вкусните рецепти на България“ с логото на издателство "Милениум" на цена само 12 лв.
Златният рецептурник съдържа цели 365 изкусни рецепти от българската национална кухня, с които ще смаете семейството и гостите си всеки делник или празник. В сборника ще намерите всичко за изкуството на храненето – от похапването до преяждането, подробно обяснено и старателно подредено в тематични раздели – салати, предястия, основни и десерти, които са сякаш извадени от тефтера на баба.
Независимо от регионалните различия и индивидуалните предпочитания ястията, представени в книгата, ще допаднат на всеки читател, бил той професионален готвач или начинаещ любител, обикновен чревоугодник или гурме дегустатор.
А ето и две свежи рецепти, с които да обогатите трапезата си:
Пролетна салата
Необходими продукти:
2 марули
100 г пилешко филе
100 г сладка царевица
100 г соеви кълнове
100 г нарязани тиквички на кубчета
100 г крутони
лимонов сок
оцет
зехтин
Начин на приготвяне
Марулята се накъсва на едри парчета и се слага в купа.
Прибавят се нарязаното пилешко филе, царевицата,
крутоните и соевите кълнове.
Овкусява се с дресинг, приготвен от оцета, зехтина и ли-
моновия сок.
Великденска супа
Необходими продукти:
400 г агнешки дреболии
10 листа спанак
1 малка глава лук
1 връзка пресен лук
50 г масло
1/2 ч.ч. ориз
2 жълтъка
10 г брашно
30 мл лимонов сок
джоджен
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля. Когато са готови, се изваждат от бульона и като поизстинат, се нарязват.
Маслото се слага в тенджера да се разтопи, прибавя се лукът, запържва се и се слага месото. Разбърква се 2–3 мин, слагат се нарязаният спанак, оризът и се налива прецеденият бульон. Ако е необходимо, се прибавя още гореща вода. Подправя се със сол и черен пипер. Супата се вари, докато оризът стане готов.
Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и брашното. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.
Добавя се ситно нарязаният джоджен.

