BG EN

Кулинарна съкровищница: 365 рецепти за класически български гозби в безценна книга

ГОРЕЩО
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Кулинарна съкровищница: 365 рецепти за класически български гозби в безценна книга

19210
на 14.04.2021
Кулинарна съкровищница: 365 рецепти за класически български гозби в безценна книга
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Истински кулинарен шедьовър ви очаква по вестникарските павилиони в цялата страна от днес. Търсете книгата „Най-вкусните рецепти на България“ с логото на издателство "Милениум" на цена само 12 лв.

препоръчано

Златният рецептурник съдържа цели 365 изкусни рецепти от българската национална кухня, с които ще смаете семейството и гостите си всеки делник или празник. В сборника ще намерите всичко за изкуството на храненето – от похапването до преяждането, подробно обяснено и старателно подредено в тематични раздели – салати, предястия, основни и десерти, които са сякаш извадени от тефтера на баба.

Независимо от регионалните различия и индивидуалните предпочитания ястията, представени в книгата, ще допаднат на всеки читател, бил той професионален готвач или начинаещ любител, обикновен чревоугодник или гурме дегустатор.

А ето и две свежи рецепти, с които да обогатите трапезата си:

Пролетна салата

Необходими продукти:

2 марули

100 г пилешко филе

100 г сладка царевица

100 г соеви кълнове

100 г нарязани тиквички на кубчета

100 г крутони

лимонов сок

оцет

зехтин

Начин на приготвяне

Марулята се накъсва на едри парчета и се слага в купа.

Прибавят се нарязаното пилешко филе, царевицата,

крутоните и соевите кълнове.

Овкусява се с дресинг, приготвен от оцета, зехтина и ли-

моновия сок.

 

Великденска супа

Необходими продукти:

400 г агнешки дреболии

10 листа спанак

1 малка глава лук

1 връзка пресен лук

50 г масло

1/2 ч.ч. ориз

2 жълтъка

10 г брашно

30 мл лимонов сок

джоджен

черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля. Когато са готови, се изваждат от бульона и като поизстинат, се нарязват.

Маслото се слага в тенджера да се разтопи, прибавя се лукът, запържва се и се слага месото. Разбърква се 2–3 мин, слагат се нарязаният спанак, оризът и се налива прецеденият бульон. Ако е необходимо, се прибавя още гореща вода. Подправя се със сол и черен пипер. Супата се вари, докато оризът стане готов.

Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и брашното. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.

Добавя се ситно нарязаният джоджен.

Сподели:
Бомба x
ИДВАТ ДЪЖДОВЕ! Слънцето пробива мъглите край Дунав, но следобед над планините се задават гръмотевици (КАРТИ) ИДВАТ ДЪЖДОВЕ! Слънцето пробива мъглите край Дунав, но следобед над планините се задават гръмотевици (КАРТИ)
ПИК TV x
В Италия изумени от Росен Желязков - ето защо (СНИМКИ/ВИДЕО) В Италия изумени от Росен Желязков - ето защо (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК