ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Диетата на Новак Джокович винаги е предизвиквала страхотен интерес. Какво яде лидерът в световната ранглиста по тенис? Ясно е, че той има непоносимост към глутен, така че ограничава хляба. Но пък обича брускети, в които той е основна съставка.
Съпругата му Йелена има рецепта за това, която е истински хит в Сърбия. Как се правят брускети без хляб?
Продукти:
2 големи или 4 по-малки картофа
2 чаши чери домати, нарязани на кубчета
2 скилитки чесън
щипка сол
сокът на половин лимон
лъжичка мед (по желание)
морска сол и пипер на вкус
Включете фурната на 220⁰C. Нарежете картофите по дължина на около 5 мм и ги поставете в тава, постлана с хартия за печене. Печете 30 минути, докато краищата придобият златист цвят. В купичка смесете лимоновия сок, морската сол, чесъна и ако искате лъжичка мед. Добавете кубчетата домати и размесете добре. Резенчетата картоф поставете в чиния и върху всеки един от тях поставете от доматите и стръкче босилек. Прибавете сол и пипер на вкус.
Въпреки, че Йелена Джокович често е сочена за виновница, когато съпругът ѝ не е в добра форма на корта, нейните любими ястия попадат в менютата, както на двата семейни ресторанта в Белград, така и на веган-ресторанта в Монте Карло, съобщава Би Ти Ви.