КУРИОЗ В ЯМБОЛ: Главният прокурор Иван Гешев покани на разговор единствения протестиращ в града, той се покри (ВИДЕО/СНИМКИ)

Политика

КУРИОЗ В ЯМБОЛ: Главният прокурор Иван Гешев покани на разговор единствения протестиращ в града, той се покри (ВИДЕО/СНИМКИ)

99665
на 31.07.2020
КУРИОЗ В ЯМБОЛ: Главният прокурор Иван Гешев покани на разговор единствения протестиращ в града, той се покри (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Същински куриоз се разигра в Ямбол по време на посещението на главния прокурор Иван Гешев там, който бе на място за спецакция в града. Там по-рано днес, както ПИК съобщи, бе разбита една от най-големите нарколаборатории и изключително добре оборудвана.

препоръчано

Гешев даде брифинг за медиите, в началото на който на площада се появи един присъдружен на столичните улични метежници. Самотният мъж се въртеше неловко, очакващ някаква подкрепа, каквато обаче така и не дойде, тъй като в последните дни всички нормални хора се отдръпнаха от безумните искания на метежниците за хаос в държавата и разбраха, че те обслужват само частните интереси на подсъдими и обвиняеми олигарси. 

Главният прокурор също съзря мъжът, изпаднал в неловко състояние, и го повика да поговорят пред камерите на медиите. Той обаче вместо да застане и да посочи исканията си, предпочете да се покрие и да замълчи.  

"Моята цел е българските граждани чрез правосъдие да получат справедливост. Знам, че имам врагове, заради милиардите, които засегнах с работата си. Знам, че ще има реакция и тя е там - вижте я отсреща", посочи Гешев единствения протестиращ. 

“Ясно е, че Специализираната прокуратура не е удобна на хора с много пари, милиардери с политическо влияние, и те искат да компрометират тази институция“. Така главният прокурор отговори на въпрос с поредните компроматни атаки срещу институцията. По повод призивите за неговата оставка, Иван Гешев бе категоричен, че не желае да влиза в политически дебат, като изрично напомни, че страната очевидно се намира в предизборен период. Относно атаките на политици срещу него като главен прокурор, Иван Гешев подчерта: „Моята цел е българските граждани чрез правосъдие да получат справедливост. Аз знам, че имам врагове, знам, че от тези, които засегнах с работата си, ще има реакция“.

След това Гешев разкри подробности за спецоперацията. Голямата нарколаборатория в Ямбол беше разбита днес, като се е намирала на  ри етажа в бившата сграда на „Топлофикация – Ямбол” е бил изграден пълен цикъл от отглеждане, обработка и пакетиране на марихуана. Открити са над 2000 конопени растения, над 1000 литра препарати, използвани за обработката им, както и над 20 кг готова за пласиране изсушена тревна маса - марихуана.

„Борбата с наркоразпространението и престъпниците, които тровят нашите деца, са сред приоритети в мандата ми като главен прокурор”, посочи пред журналисти Иван Гешев.

 Помещенията са оборудвани със системи за овлажняване, влагоизсушаване, капково напояване, специална осветителна и отоплителна инфраструктура. В помещенията е извършвана цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, издушаване, пакетиране и изнасяне на готовата продукция от конопени растения.

В сградата са установени и обособени жилищни помещения за общо 20 души, които са имали възможност да се грижат за растенията. По случая има задържано едно лице, спрямо което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд – Ямбол. Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас и ВКП.

Гешев показа лабораторията и в профила си в "Туитър" и благодари на полицията за успешната съвместна работа. 

"Поздравления за работата на прокурорите и полицаите от Ямбол, както и на ГДНП, за разкриването на най-голямата нарколаборатория за марихуана у нас. Борбата с престъпниците, които тровят нашите деца, са важен приоритет в мандата ми като главен прокурор", написа Гешев.

 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това