Вход
София
Времето в София 1 o C

КУРНИКЪТ СЕМ

КУРНИКЪТ СЕМ

на 22.07.2019
42054
14
КУРНИКЪТ СЕМ

Тихо и по терлици апендиксът на родната медийна регулаторна дейност СЕМ се превърна в курник. Венец на женското царство постави изборът на Галина Георгиева от парламента миналата седмица.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите избираха нов член на СЕМ (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите избираха нов член на СЕМ (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Парламентът избра Галина Георгиева за член на СЕМ от...

на 17.07.2019

Но точно това постави и много сериозният въпрос за какво служи т.н. Съвет за електронни медии - за проследяване и контрол върху спазването на професионалните стандарти в радиостанциите и телевизиите или за трудоустрояване на закъсали професионално и лично персони.

Както и въпросът какъв е авторитатът на женското сборище, което дава оценки за работата на електронните медии и изслушва и избира кандидати за държавните БНР и БНТ.

Отговорът направо боде очите - никакъв!

От петте дами в СЕМ само две имат общо с електронни медии. Председателката София Владимирова, която има магистратура по журналистика и дългогодишен опит в радио и телевизия, и Бетина Жотева, която не само е ярко лице на БНТ, но и с дълга журналистическа практика в печатна медия.

От тия две птички обаче няма как да пукне пролетта на професионализма в СЕМ, защото другите три имат общо с медиите, колкото кенгуру с фигурното пързаляне.

Що ще в СЕМ например пиарката Розита Еленова, която твърди, че е завършила журналистика и масови комуникации в СУ "Св. Климент Охридски" и НАТФИЗ "Кръстю Сарафов", пък сетне водила и предаване за култура в обозе почившата кабеларка "7 дни" по времето, когато някои от поотхвръкналите ни деца още не са били родени?

Самото навързване на журналистиката с НАТФИЗ е доста озадачаваща комбинация. Но всякакви озадачение отпадат, когато се разбере, че въпросната Розита е сестра на активния протестър Теодор Михайлов, на когото пък кум е новоизбраният шеф на БНТ Емил Кошлуков.

Да питаме ли сега дали Емил Кошликов и Розита Еленова са били в конфликт на интереси, когато членката на СЕМ препитва бившия политолог, че и въпроси му задава, за да го избере за началник на държавната телевизия?

Няма да питаме, че ще вземат да ни отговорят. Но и с просто око се вижда, че нито Розита разбира нещо от електронни медии, нито Емил Кошлуков е на "ти" със спецификата им, както и регулаторните наши и европейски стандарти, защото да седиш зад масата пред камерата и всеки ден да казваш: "И днес имаме много хубаво предаване", още преди да си го започнал, изобщо не те прави специалист по електронни медии.

Но все пак при препитването на Емил Кошлуков имаше баланс. Понеже остро му влезе една друга членка на СЕМ - Ивелина Димитрова, отдала професионалната си квалификация на социалната сфера, където може и да е оставила трайни следи, но не и в съзнанието на зрителите.

За сметка на това явно трайно е заседнала в съзнанието на бившия шеф на президентския кабинет Иво Христов, който скопостижно си би камшика за Брюксел като евродепутат.

Но преди това трудоострои редакторката на бутиковото си предаване "Малки истории" Ивелина Димитрова в СЕМ!

Тъй де, Кошлуков я уволни, той пък я назначи. Ей-така се решават медийните проблеми в България!

И отново - да не си помислите - в никакъв случай не става дума за конфликт на интереси.

Обаче миналата седмица депутатите достигнаха върха на сладоледа, черешката на тортата и направо избиха рибата, като попълниха СЕМ с аграрната икономистка Галина Георгиева, която не стига, че едва изкласила специалността във врачанския филиал на УНСС, ами и финиширала с почетния резултат от 3.89.

Дамата е толкова далеч от телевизиите, че чак те досрамява да я слушаш. Тя обаче очевидно не се срамува, че е намерила кой да я трудоустрои в СЕМ.

Да ѝ бере срама онзи от ГЕРБ, който я предложи и натрапи.

Не че го подозираме в нещо. Но щом не си признава кой е, сигурно има защо.

Пък и кой ли би си признал каквото и да било по адрес на несъстоятелната дама, която се провали на прослушването с гръм и трясък. И така се превърна в достоен завършек на кокошето население, за да добие СЕМ окончателно образа на курник.

Защото на този фон партиецът Иво Атанасов, чиито мандат изтече, направо е бяла врана. И заради дългите години, прекарани в парламентарната медийна комисия в най-бурните времена. И дори заради това, че просто е мъж.

Защото то бива, бива Истанбулски конвенции и джендърство, но в края на краищата и мъжете имат права...

При всички случаи, след като депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ, безпощадно ясно стана само едно - че на скъпите народни избранници изобщо не им пука нито за регулацията на медиите, нито за самите медии. И че ако е артисала някоя близка или роднина, ще я монтират и нея на тая хранилка, стига само да изтече нечий мандат.

Все пак трябва да признаем нещо на СЕМ. Курник, курник, но никак не е креслив и дори изобщо не кудкудяка. Пък и как да кудкудяка, при положение че кокошките кудкудякат, когато снесат яйце. Само че на това ялово място просто няма какво да снесеш.

Добрите стопани обикновено колят такива безплодни кокошки. Ние обаче явно не сме добри стопани. И нашите си ги храним.

Много богата държава сме, да знаете!

Сподели:
свързани новини
Доц. Светлана Божилова: Новата в СЕМ с агродипломата нарушава закона за радио и телевизия Доц. Светлана Божилова: Новата в СЕМ с агродипломата нарушава закона за радио и телевизия
С избора на Галина Георгиева за член на СЕМ Народното...
на 22.07.2019
Напиши коментар »
(14)
1
Този СЕМ най-после ще заработи ли в интерес на българите и да спре рекламите по медиите на така наречените "хранителни добавки"?!Рекламират ги като чудо "ЛЕКАРСТВА",А ТЕ СА ПРОСТО ЕДНИ ХАРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ БЕЗ НИКАКЪВ ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ.И забележете само на какви цени ги предлагат.Истинската им стойност е от 3-5 лева,а те се предлагат като бонус за 39,90 лева,но те уж стрували 157 лева.И кого обират тези крадци?Това са възрастните и най-бедни българи.
2
CЕМ е клетка с жени затворени там да слугуват на властта...ама то пък една власт....Всъщност са доста подходящи за целта.
3
Новоизбраният нов член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от курса на обучение "Добър 3,69"!!!! А предметите, които е изучавала по специалността, няма нито един свързан с медийната материя !!! Калинка отвсякъде !!!
4
Последната НОВА калинка на ОПГ „ГЕПИ –Хайдук-Груп“ е бакалавър по "Аграрна икономика", като по време на следването си е работила на позиция в "Нова тв" като ТЕЛЕФОНЕН ОПЕРАТОР в административния отдел на „Слуги Нова“ ,а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби" !!! Бе посочено, че тя идва от организацията за колективно безотговорно управление на сродни права в музиката ПРОФОН, като се казва, че Георгиева е започнала работа там през май 2019 г.!!! Лъжа, нахалство, некомпетентност - патентът на лицата на режима на ОПГ „ГЕПИ –Хайдук-Груп“ !!!
5
Браво Ива! Няма какво повече да се каже!
6
СЕМ - Събор на еб-ливи мин-джи..
7
Уважаема г-жо Николова, За Ваша информация кокошките не куткудякат и когато произвеждат курешки. А в интерес на европейското ни бъдеще, курникът трябва да се обитава от "щастливи" кокошки. Въпросните обитатели на курника за сега изглеждат такива.
8
СЕМ трябва да се закрие и да остане само като регулаторен орган за технически и правни аргументи. Генералните на БНТ И БНР да се избират от стотиците членове на Филмаутор и журналистическата гилдия - журналисти, автори, оператори и режисьори.
9
Браво,Ива,чудесно написано!Това недоразумение Галина Георгиева трябва да бъде изгонена с камъни!Герб,пардон ГЕПИ,превърна държавата в бард.к.Изхранваме паразити,които се множат и ни изпиват кръвта.
10
А какво да кажем за свинарникът ПИК
11
А мен ако ме пуснат там, курникът ще си има вече и петел...
12
УРОДЛИВА ИЗМЕТ,УШАТА.
13
Където е некадърната повратлива Бетина курникът винаги е миризлив. Много помнят по какъв начин волейболистката Бетина я намърдаха в БНТ и колко комична и жалка беше в немощта си дори да чете новини.
14
13а: все пъшкаше, което явно е усъвършенствала и прилагала - д успех, та чак до Брюксел - в "главата" ниско долу на тялото! Тя е само една от дългата редица "политички", халал да са им "аплодисментите" на отвратен народ.Едно не разбират: защо умната и интелигентна Ива Николова удобно е пропуснала да каже поне две-три думи за Жотевата, понеже знае за нея и кариерката й най-много.Въпросът е риторичен - отговор няма да получа, ама трябва да има защо, нали така.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24692
архив

Блондинка държи главата си над включена печка. Приятелка я пита: - Защо си се навела над тази печка? - Защото ми казаха да си опичам ума!

няма нови новини
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
сега
1732
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Полицията обяви резултатите от акциите срещу джигитите на пътя
x
АРГУМЕНТИ И ФАКТИ: Грубият секс е... комплимент за жената
x