ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Гергана Ламбрева, Пазарджик
Необходими продукти:
1 топка замразено тесто - 400 г
150 г
пилешко
филе
3 кръгчета
консервиран
ананас
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Оставяме тестото да се размрази на стайна температура. Разточваме го на 2 тънки кори и с помощта на нож за пица го нарязваме на дълги тънки лентички. Нарязваме филето на лентички, по възможност на тънки флейки. Нарязваме всяко кръгче ананас на 4 парченца. Взимаме лентичка филе и с нея обвиваме парченце ананас. След това взимаме лентички тесто и с тях започваме да омотаваме филето все едно навиваме кълбо прежда. За всяко кълбенце ни трябват 5-6 лентички. Подреждаме кълбенцата в тавичка върху хартия за печене. Разбиваме жълтъка с прясното мляко и намазваме отгоре всяко кълбенце. Печем ги в загрята до 180 градуса фурна 20-25 минути до готовност.