КЪРВАВ АД! Бандити са избили 35 селяни в пет села в Нигерия

Африка

КЪРВАВ АД! Бандити са избили 35 селяни в пет села в Нигерия

4712
на 11.07.2021
КЪРВАВ АД! Бандити са избили 35 селяни в пет села в Нигерия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 35 души са убити в щата Замфара в северозападната част на Нигерия при поредица от бандитски нападения. Това съобщи „Франс прес”, цитирана от „Фокус”.

препоръчано

Агенцията се позовава на изявление на говорителя на щатската полиция Мохамед Шеху.

"35 души бяха убити в пет села", каза той. Според него бандитите са се занимавали с грабежи и отвличания.

Агенцията цитира разкази на очевидци, според които нападенията са извършени на 8 юли, а общият брой на загиналите достига 43 души.

На свой ред нигерийският вестник Premium Times отбелязва, че нападения над села са извършени в окръг Фаро в щата Замфара, след като местните жители убиха двама бандити на 7 юли, които са ги заплашили с оръжие. В петък „Ройтерс” съобщи, че бандити са нападнали град Фаро и са убили 45 жители.

За втора поредна година в Нигерия се наблюдава значително увеличение на броя на бандитските нападения срещу цивилни. Престъпниците убиват хора, вземат заложници за откуп, крадат добитък, сплашват жителите, използвайки различни методи на изнудване. Властите са принудени да използват специални полицейски и армейски части, за да се справят с широко разпространената престъпност. Създават се и местни доброволни милиции.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК