Вход
София
Времето в София 17 o C

Кюстендилската примадона полегна на учиндолеца! Мая Манолова ще прегази и трупа на БСП заради хищната си страст към властта

Кюстендилската примадона полегна на учиндолеца! Мая Манолова ще прегази и трупа на БСП заради хищната си страст към властта

на 07.12.2016
1962
9
Кюстендилската примадона полегна на учиндолеца! Мая Манолова ще прегази и трупа на БСП заради хищната си страст към властта

Само преди около месец Мая Манолова се кълнеше на другарите си от БСП, че е партиен човек и никога не би могла да бъде друга. Разговорът беше незабравимо трогателен, защото залогът беше нейната кандидатура за поста държавен глава. Да, ама Нинова я надцака с Радев и на кюстендилската примадона й увисна мандибулата.

Съвсем скоро след това народната защитничка полегна не само на диванчето в Шоуто на Слави, но и пред удивителните политически идеи на учиндолския чалгаджия. Оказа се, че националният омбудсман и гологлавият водещ творят нов юридически център, който доби вече популярност като "кюстендилско-учиндолската правна школа". Този своеобразен франкенщайн е коалиция, която натрапва на непросветения телевизионен българин закон за 100-процентов мажоритарен избор.

Пред Слави Трифонов Мая Манолова се държи като човек, който едва ли не насила е бил държан заключен в БСП. Тя не смее да произнесе това трибуквие, а когато няма как да го избегне, предпочита да говори за "бившата ми партия". Колко трогателно: до неотдавна тя била принудена да се съобразява с партията, а не с нейните избиратели.

Къде и как се случва раздвоението на личността? Не е ли това същата Мая Манолова, «принцесата на властта», както я нарича Велизар Енчев, за която в официалните червени биографии пише, че е «завършила основното си образование в VI ОУ "Паисий Хилендарски" в Кюстендил. Продължава обучението си в езиковата паралелка на ПГ „Неофит Рилски", Кюстендил, където изучава английски и руски език. Завършва висше образование, както следва - история в Москва, икономика и право в УНСС. Има и специализация по социален мениджмънт. Постига пълно отличие във всяка степен от образованието си.

Интересът към политиката и убежденията й се коренят в родословието й - тя е трето поколение социалист. Член е на БСП от 1989 г. А партийната книжка й връчва лично Георги Пирински през 1990 г. в Кюстендил.

Сега обаче вече била свободна, волна, непоробена и заради това се втурвала с двата крака да се мята на врата на Слави, а и на популизма, без всякакви ограничения.

Дали пък това не е хитра интрига от върхушката на «Позитано» 20, която прегърна референдумната мажоритарност, защото е сред първите три системни партии, които биха се облагодетелствали най-много от реализирането на този политически френетизъм?

Тази, която до неотдавна убеждаваше, че е основен партиен елемент, вече се изживява като безпартийна ламя, която с кеф ще гледа срутването на един политически модел, за да начеше своето его и да се опита да си намери път в някаква хипотетична политическа сила на Слави и сие.

«Това е типажът "Мая" - тя винаги е готова да бъде в услуга на статуквото, да стане лакей на масовата мода, ще направи даже и задно салто, за да бъде в угода на тези, които са я пуснали като управляем ракетен снаряд да унищожава здравия разум и смисъл», пишат за нея леви анализатори.

Според тях законопроектът "Мая и Слави" всъщност е изцяло в полза на статуквото и на политическата олигархия! "Затворничката в БСП" Мая Манолова с година и нещо закъснение плаща дълга си към Бойко Борисов и ГЕРБ заради това, че я направиха омбудсман!

Само че с подобно действие тя напълно се дискредитира като "обществен защитник", защото показва, че този пост я вълнува единствено като някакво стъпало към други политически висини. Манолова за пореден път влиза в ролята на последния мохикан на умиращите политически елити, които искат да имитират промяна, за да залъжат гневния и бесен народ.

Поведението на Манолова, пишат критиците й, е «театрален опортюнизъм, маскиран като загриженост за народа»!

Защото каква загриженост е да осигуриш още политически живот на наританата до синини партия ГЕРБ и да биеш инжекция с адреналин на нейния лидер!?

От 2005 г., когато започна нейният политически път и неизвестната кюстендилска пишман адвокатка бе произведена в депутат, Манолова винаги е била храненица на политическия модел. Тя бързо разбра, че медиите у нас ценят скандала, а не смисъла и така прекрасно се вписа в истеричната медийна среда, че се срасна с нея.

«Много хора подцениха Манолова - тя показа изумителен хъс за успех, хъс, който е готов да прегази трупове, за да се осъществи», пише за нея докторът по философия Румен Петков.

И понеже в България пробиването с лакти и скандали се цени, Манолова сериозно започна да разглежда себе си и като потенциален лидер на БСП въпреки нелепите си идеологически претенции и неспособността си дори да поговори, а какво остава да формира ляв проект. Може би като изключим недоносчето МОЛ, което в съавторство с другия партиен галеник – Кирил Добрев, трябваше да консолидира младите и образовани лидери около политиката на БСП.

Може би защото й отрязаха крилата за лидер, тя реши да влезе в сделка за своето преместване на поста омбудсман!?

Сега вече е повече от очевидно, че тя е разглеждала тази възможност като крачка встрани, за да може да дебне с по-добро око отворилите се политически възможности.

Инстинктите за самосъхранение в БСП обаче сработиха. Така столетницата прояви здрав разум и отряза квитанциите на Манолова да бъде кандидат за президент. Очевидно това е накарало страдалката повече по никакъв начин да не се чувства свързана с левите идеи, а да предложи услугите си на Слави.

Манолова вече успешно символизира всичко порочно на прехода. Всичко онова, което кара хората да стискат гневно юмруци. Кариерната безогледност я изстреля на трибуната като зам.-председател на Народното събрание. Въпреки опита на предшественика й Константин Пенчев това не беше пречка да катурне и него от стола му на национален защитник.

И докато баламосва колко е толерантна към всички религии, с изключение на сектите, и самата тя е вярваща християнка, не пропусна да ожени за себе си бившия военен министър Ангел Найденов, когото разведе преди това.

Заради имиджа Мая се занимава и със спорт - играе футбол, женски и смесен. Тренирала е бодибилдинг, танцувала е във фолклорни групи.

Като скромно моме от склоновете на Осогово, компенсаторно нейна слабост са модата и дрехите. Обича да е стилно облечена и да изглежда добре. Не прекалява повече от поносимото със скъпи дрехи и обувки. Стандартът й, разбира се, се е променил, откакто заработи в парламента - най-често избира българското качество.

Типичен представител на зодия Телец, тя демонстрира колко е работлива, упорита, амбициозна и добър приятел. Често сама признава, че е работохолик.

И е фиксирана в бъдещето – децата. Ралица - дъщерята на Мая Манолова, си спретна скромно сватбено пътешествие със съпруга си Мартин в екзотичен Сингапур в „Марина Бей Сандс”. Двойката дори се похвали във „Фейсбук” със снимка от световноизвестния инфинити басейн на 57-ия етаж на хотела. Двамата се венчаха в средата на юли в родния на Манолова Кюстендил. На събитието присъстваха само най-близките на семейството. Доскоро се носеха слухове, че Ралица е бременна, но снимките от пътешествието с любимия й по никакъв начин не доказват, че Мая Манолова скоро ще става баба. Междувременно половинката на Манолова се сдоби с внуци. Бившият министър на отбраната и депутат от БСП Ангел Найденов стана дядо.

Та да се чуди човек защо ли й е на такава амбициозна и привлекателна дама дядо, когато новото й приятелче от Учиндол даже е ерген?!

Още коментари, интервюта и интересни четива вижте на Retro.bg!

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(9)
1
НЕ МОЖЕ "НАРОДНИЯ ЗАЩИТНИК"-ДА НАРОШАВА ЗАКОНА И ВЪРВИ ПРОТИВ НАРОДНАТА ВОЛЯ!!!12 027-ГЛАСА НЕ СТИГАТ РЕФЕРЕНДУМА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!!!СЛЕД КАТО НЕСЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ ЗА,НАМАЛЯВАНЕ НА СУБСИДЙТЕ -ЗНАЧИ МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ Н Е ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА СЕ ДИСКОТИРА И ГЛАСУВА!!!МАНОЛОВА-ЗНАМЕНОСЕЦ НА ПРОТИВОЗАКОНИЕТО!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА !!!НА ОБЩЕСТВОТО НЕ МУ ТРЯБВА ТАКЪВ ЗАЩИТНИК!!!!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Народе не Ви ли омръзнаха тия тикви? Изхвърете ги. Яжте само Родопски картофиІ А Майчето става само за певица при Славуца.
4
Кюстиндилската слива са не разчекна. Нали я изкормиха, защо тъче на три стана, не ли и омръзна да събаря държавата!!!
5
слугинажната медия. Не знам как става това, но със сигурност смазката е пари.
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Много ме разочарова тази особа. От БСП хвръкна към НПО-та, после към Слави Трифонов, много се страхува да не изтърве кокала след като й мине мандата на омбудсман.Направо е алчна за власт, женски вариант на ББ само, че малко по-интелигентна.
8
Ти се научи грамотно да пишеш и тогава давай акъл.В няколко изречения имаш 767565343334 грешки и направо ме е срам да ти ги чета.Мизерник!
9
Главният прокурор Сотир Цацаров направи нодопустима намеса в политическия живот на България, като изрази личното си пристрастие да защитава неуспелия референдум на Слави Трифонов. Така за първи път в цялата история на България човек от съдебната система грубо се намесва и влияе политически, с цел да помогне за идването на нова власт. Това стана след, като бе обявено скалъпеното социологическо проучване, че Слави Трифонов би взел мнозинство при предстоящи избори. За съжаление засега никой не е поискал оставката на Цацаров, който наруши всички писани и неписани закони за деполитизация на съдебната система. Да не забравяме, че много хора се страхуват да не бъдат преследвани от прокуратутрата, която му е подчинена и има основания да се смята, че неговото изказване в този момент има и елемент на натиск, спрямо тези които не споделят същите убеждения, като тези, които той и Слави Трифонов искат да наложат. Интересно защо Сотир Цацаров не провери дали е верно, че Слави Трифонов е държал държавния си изпит в Държавна музикална академия - Панчо Владигеров 12 години след семестриалното си завършване, в разрез с правилника на висшето учебно заведение, който допуска това да стане в най - много 4 годишен срок. Според закона за висшето образование в Република България неустановените в закона положения, се уреждат в правилниците на висшите училища, като по този начин правилника де факто става част от закона, а неспазването му е нарушение на закона. Не следва ли да се обяви дипломата на Трифонов, като недействителна? Освен това не следва ли да се провери твърдението, че Слави трифонов, според това, което се говори от преподавателите в академията, изобщо не е свирил на държавния си изпит, а само му е бил попълнен протокола с оценка шест от комисията, като благодарност за дарена от него виола, на стойност 3500 лева на висшето учебно заведение? Освен това не следва ли главния прокурор да провери, дали не отговарят на истината твърденията, че Слави Трифонов е скрит собственик на офшорни фирми, регистрирани в щата Делауер в САЩ, чрез които през годините е укрил данъци в особено големи размери? Следва ли главният прокурор Сотир Цацаров да разпореди проверка, дали е верно, че Слави Трифонов е изпирал пари на силовите престъпни групировки ВИС 2 и ВАИ холдинг, ръководени от вече покойните му лични приятели Васил Илиев и Георги Илиев, чрез музикалната компания БМК и други бизнес проекти?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Тате, вярно ли е, че съм осиновен?
- Какво приказваш, сине? Тебе ли щяхме да изберем?

няма нови новини
Днес: 340
hot
най-четени новини в момента
сега
2329
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за новите министри и президента - Радев нарочно търси скандали (ОБНОВЕНА)
x
Защо някои хора се зачервяват, когато пият алкохол
x