ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Матева, гр. Камено
Необходими продукти:
250 кайма
1 глава лук
1 среден морков
1 филия бял хляб
1 яйце
кимион
черен пипер
чубрица
брашно за овалване
олио за пържене
За картофеното пюре:
800 г картофи
100 мл прясно мляко
30 г масло
сол на вкус
магданоз
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата със ситно нарязания лук, настъргания на ситно морков, хляба без кора, накиснат предварително с вода и изцеден, 1 яйце и подправките. Оформяме малки кюфтенца като топчета за пинг-понг, овалваме в брашното. После се пържат до светлокафяво. Приготвя се пюрето, като се сваряват картофите и се обелват. Намачкваме с вилица и добавяме маслото, прясното мляко и сол на вкус. Пасираме на гладко пюре. В малко тиганче се запържва 50 мл олио и се добавя 1/2 ч.л. червен пипер. В чиния се сипва от пюрето, отгоре се нареждат 5-6 кюфтенца и се полива със запърженото олио. Поръсваме с магданоз.
Добър апетит!