Необходими продукти:
200 г леща
3 скилидки чесън
1 клонче мащерка
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
1/2 ч.л. ким
2 филии пълнозърнест хляб
индийско орехче
2 глави лук
2 с.л. брашно
3 с.л. олио
1 яйце
ачин на приготвяне:
Лещата се вари под похлупак с мащерката и дафиновия лист 30-35 минути, докато омекне. В последните 5 минути се отхлупва и се оставя да заври силно, като се бърка непрекъснато, докато течността се изпари и лещата почне да се разварява. Мащерката и дафиновият лист се изваждат. Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в 1 с.л. олио до златисто и се посоляват. Прибавя се наситненият магданоз и предварително накиснатият във вода и добре отцеден хляб, лещата и подправките. Всичко се намачква и се размесва много добре. Слагат се яйцето и брашното, сместа отново се разбърква и от нея се оформят 8 плоски кюфтета. Овалват се в брашно и счукана галета и се изпържват в масло или олио. Сервират се със зелена салата.