ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Нела Христова, Габрово
Необходими продукти:
400 г мляно месо
80 г ориз
1/2 ч.л. черен
пипер
1 ч.л. червен пипер
2 ч.л. чубрица
3 с.л. галета
1 с.л. подправка
„Маги 10 зеленчука”
(или вегета, пикантина)
3 с.л. кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Оризът се сварява и докато е още горещ, към него се добавят галетата. След като се охлади, към него се прибавя мляното месо, което е омесено с чубрицата, черния и червения пипер.
Оформят се кюфтенца с желаната големина и се подреждат в намаслена йенска или глинена тавичка.
Пекат се 25 минути на загрята на 220 градуса фурна. След това се заливат със соса, приготвен от разбитото кисело мляко, брашното и зеленчуковата подправка, разтворена във вода. Пече се още около 15 минути.