Лавина в Алпите уби световна шампионка

Европа

Лавина в Алпите уби световна шампионка

11661
на 24.03.2021
Лавина в Алпите уби световна шампионка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Световната шампионка по сноуборд Жюли Помагалски е загинала при спускане по склоновете на Алпите край Андермат в Швейцария.

препоръчано

Тя е била пометена от лавина, а в трагичния инцидент има още една жертва – планинският спасител Брюно Путели от Албервил.

40-годишната французойка е намерила смъртта си под снежната маса във вторник сутринта, информира в. „Le Matin”.

На мястото на инцидента е бил изпратен спасителен екип, но те не са успели да пристигнат навреме. Само открили телата на Помагалски и Путели.

Жюли Помагалски е една от най-добрите сноубордистки в света в края на ХХ и началото на XXI век.

През 1999 г. печели световната титла в сноуборд кроса, а четири години взима сребро в паралелния гигантски слалом от планетарния шампионат.

През 2004 г. завършва на първо място в генералното класиране за Световната купа.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с мощна офанзива във Велинград! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с мощна офанзива във Велинград! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид (НА ЖИВО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК