Лавров заплашва: Всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия

Европа

Лавров заплашва: Всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия

12850
на 25.01.2023
Лавров заплашва: Всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Германия е решила да изпрати на Украйна танкове “Леопард 2” и да позволи на други съюзнически държави да сторят същото, твърди списание “Шпигел”. Информацията беше потвърдена и от източници на Ройтерс и ДПА.

препоръчано

Според “Шпигел” Берлин може да достави на първо време 14 танка “Леопард 2 А6” от арсенала на Бундесвера. Още такива военни машини може да бъдат изпратени по-късно, след като бъдат ремонтирани. Освен това германското правителство може да даде „зелена светлина“ за реекспорт на танкове „Леопард“ от други натовски държави за Украйна.

Междувременно „Уолстрийт джърнъл“ излезе с публикация, че администрацията на президента Байдън е напът да обяви решение за изпращане на американски танкове „Ейбрамс“ в Украйна.

Съобщението ще бъде част от по-широко дипломатическо споразумение с Берлин за германските танкове и може да бъде обявено идните дни. Официално потвърждение все още няма.

Темата коментира във вечерното си обръщение и украинският президент Володимир Зеленски: „Дискусиите трябва да приключат с решения. Решения за истинско подсилване на нашата защита срещу терористите. Съюзниците ни разполагат с необходимия брой танкове“.

Във връзка с намерението на западните съюзници на Украйна да снабдят Киев с тежки оръжия Русия изпрати до страните от НАТО нота, като външният министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия.

„Изпращането на американски танкове в Украйна би било поредната явна провокация срещу Русия“, заяви руският посланик в ООН Анатолий Антоно.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК