Лавров предупреди Запада да не позволява на Киев удари с далекобойни ракети

Европа

Лавров предупреди Запада да не позволява на Киев удари с далекобойни ракети

9878
преди 5 часа
Лавров предупреди Запада да не позволява на Киев удари с далекобойни ракети
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският външен министър Сергей Лавров коментира каква ще бъде реакцията на Москва, ако Западът разреши на Киев да нанесе далекобойни ракетни удари по руска територия, предават РИА Новости и БТА.

препоръчано

"Тази тема спряхме да я следим, откакто президентът Владимир Путин съобщи какво ще направи Русия, какви изводи ще направим, ако бъде взето подобно решение. Веднага след като, ако то бъде взето, ние ще знаем за това, и отговорът ни ще е какъвто Владимир Путин описа", е коментирал външният министър.

На 25 септември Владимр Путин предложи да се актуализират основите на държавната политика на Русия в областта на ядреното възпиране. Той заяви, че "агресия от страна на неядрена държава, включваща ядрена държава, ще се разглежда като тяхно съвместно нападение срещу Русия".

Освен това Москва си "запазва правото да използва ядрени оръжия в случай на агресия, включително при атака с конвенционални оръжия, ако тя представлява критична заплаха за суверенитета на Русия и Беларус".

По-късно Дмитрий Песков заяви, че корекциите в ядрената доктрина вече са подготвени и ще бъдат финализирани.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК