Лавров: САЩ тласкат целия Близък изток към катастрофа

Европа

Лавров: САЩ тласкат целия Близък изток към катастрофа

20129
на 13.02.2024
Лавров: САЩ тласкат целия Близък изток към катастрофа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вашингтон тласка към катастрофа не само Палестина и Израел, но и целия Близък изток. Това каза руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на XIII Близкоизточна конференция на Валдайския клуб, съобщават руски медии.

препоръчано

„Очевидно е, че трябва да намерим изход от тази катастрофална реалност, който да предотврати катастрофа, а нашите американски колеги са тези, които тласкат Палестина, Израел и целия Близък изток към катастрофа“, каза още Лавров.

„САЩ и техните съюзници залагат на господство в Близкия изток, като се стремят да изключат Русия от всички механизми за заселване в този регион. Те предпочетоха в близкоизточните процеси, имам предвид американците, да разчитат на своето господство в региона и сега вече работят за изключване на Русия от различни международни усилия, които имат за цел да създадат условия за установяване на траен мир и стабилност“, добави Лавров.

„Виждаме последиците от сегашната ескалация в други части на региона, включително на Западния бряг, където също се провеждат военни операции и там също има жертви. Но и извън палестинските територии се извършват ракетни и бомбени удари по териториите на Сирия и Ирак, обстрелват се американски бази в Сирия, Ирак и Йордания. Разбира се, рязко се влоши ситуацията в Червено море и се влоши ситуацията около Йемен, който стана поредната мишена на нелегитимни, агресивни въздушни удари от страна на САЩ и Великобритания. Усещането е, че тази регионална ситуация все още не е достигнала своя предел, за съжаление. Многократно сме предупреждавали, че хроничният, продължаващ десетилетия неразрешен палестински проблем, неспособността да се създаде пълноценна, жизнеспособна палестинска държава в съответствие с решенията на ООН остава основният фактор, който ще генерира нестабилност и насилие в Близкия изток“, посочи още Лавров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК