Лавров ще посети Латинска Америка. Куба: САЩ са отговорни за кризата в Украйна

СВЕТЪТ ДНЕС

Лавров ще посети Латинска Америка. Куба: САЩ са отговорни за кризата в Украйна

10940
на 15.04.2023
Лавров ще посети Латинска Америка. Куба: САЩ са отговорни за кризата в Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще посети няколко страни в Латинска Америка до края на април, съобщиха от дипломатическото ведомство в Москва. ТАСС помества изказване на кубинския президент Мигел Диас Канел, че Съединените щати носят отговорност за кризата в Украйна.

препоръчано

Сергей Лавров планира да посети Бразилия, Венецуела, Никарагуа и Куба, се казва в подготвена за бразилски и кубински медии негова статия, разпространена от министерството на външните работи в Москва. Русия се застъпва за засилване на руско-латиноамериканското сътрудничество "на основата на взаимна подкрепа, солидарност и зачитане на интересите на другата страна", се казва в статията. Подчертава се, че Москва не иска да превръща региона в арена за противоборство. За разлика от бивши колониални метрополии Русия не поставя партньорите си пред избор "с нас или против нас", не ги дели на свои и чужди.

Според кубинския президент от Вашингтон са изопачили първопричината за конфликта в Украйна и чрез огромната си медийна мощ са предизвикали чувство на презрение към Русия. Вярвам, че именно те разпалиха русофобията и прикриха истинските причини за конфликта, като превърнаха Русия във виновник . Наистина смятам, че самото правителство на САЩ е виновно за създаването на този конфликт " - каза Мигел Диас Канел в интервю, публикувано в YouTube канала на програмата "Кръгла маса".

Междувременно президентът на Венецуела Николас Мадуро увери, че провежда политика на непримиримост срещу корупцията. Той обеща да понесат пълна отговорност служители, свързани с корупционни схеми, включващи държавната петролна компания PDVSA и други държавни институции.  Онези, които ограбиха хората, ще понесат наказания, каза Мадуро на отбелязването на 21 години от неуспял опит за преврат срещу революцията.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Красен Кралев обясни какво е общото между ГЕРБ и Реал Мадрид. Борисов: Трябва да победим така, че да можем да направим правителство (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК