"Левски" едноличен лидер след дебютен гол

Футбол

"Левски" едноличен лидер след дебютен гол

10293
на 23.10.2015
Левски едноличен лидер след дебютен гол

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Отборът на "Левски" е едноличен лидер в "А" група след победата с 1:0 над Черно море от 13-ия кръг "А" група. Пред няколко хиляди зрители на стадион "Георги Аспарухов" точен за първи път бе Максимилиан Карнер, който с попадението си в 44-ата минута с глава донесе 7-ия успех на столичани, пише Sportal.bg.

препоръчано

В 15-ата минута домакините създадоха отлична възможност за гол, но сериозен пропуск направи Умар Диаби. Веселин Минев центрира отляло, Радослав Цонев шутира, но топката бе отбита и попадна право в Диаби. Вместо да вкара, нападателят от три метра стреля над напречната греда.
Мики Орачев в 19-ата минута пропусна отличен шанс след нов пробив на столичани отдясно. Младокът стреля слабо в ръцете на Георги Китанов от 6-7 метра.

Първият жълт картон бе за Бижев в 28-ата минута, който имаше претенции към рефера Георги Йорданов за отсъждане в полза на домакините пред наказателното поле на Йоргачевич.
Опасен удар с глава на Роман Прохазка след центриране от фаул на Цонев бе избит от Китанов в 33-ата минута.
В 39-ата минута изстрел на Де Ноойер от фаул излезе в аут. Последва опасен шут на Симеон Райков, който рикошира в Минев и се стигна до първи корнер за гостите.
Централният защитник на Лвски Масимилиан Карнер вкарва своя първи гол за клуба в 44-ата минута.
Австрийският бранител бе точен с глава след центриране на Цонев от корнер. Михаил Венков се опита да избие топката, но без успех и коженото кълбо влезе в мрежата на Кинатов.

Второто полувреме започна с ново пирошоу за Сектор "Б", където бяха запалени факли и различни димки.
Диаби бе декориран в жълто за груб фаул, а Цонев в 52-ата минута не уцели целта от добра позиция.

Играчите на Стоев имаха няколко силни минути, но липсваше последното подаване и точен удар. Диаби пропусна, тъй като Кулибали му изби удара с глава, а в 61-ата минута Линел Китамбала влезе на негово място.


"Сините" имат видим възход в играта и резултатите си напоследък и ще се надяват да продължат тази линия и в предстоящата среща. "Моряците" обаче са доста коварен съперник, който реално не изостава много от лидерите и е само на 4 точки зад днешния си съперник. Те също имат своите амбиции в първенството и затова днес ще търсят позитивен резултат.

Статистиката обаче не е на страната на гостите в този мач. Те нямат победа над Левски в София от 1956 година насам или почти 60 години. Също така "сините" спечелиха последните си три мача срещу варненци и могат да излязат с приповдигнато самочувствие. Освен това домакините едва ли са забравили загубата от "моряците" на финала за Купата на България през миналия сезон и ще искат да си отмъстят.

Общата статистика в срещите между двата отбора също е силно в олза на Левски. Софианци до момента са записали 62 победи, 28 мача са завършили наравно, а само 16 са на сметката на варненци. Всичко това дава поводи за оптимизъм на "Герена" преди днешната среща.

Домакините обаче имат доста кадрови проблеми преди мача и прави три промени от равнеството с Лудогорец. Божидар Краев е наказан, а в лазарета са Георги Костадинов Владимир Гаджев. В тяхно отсъствие Стойчо Стоев пуска Ради Цонев, Орачев и Бедоя.
Съставът е Йоргачевич на вратата, Миланов, Карнер, Белаид и Минев в отбрана. Бедоя и Де Ноойер ще бъдат опорни халфове, а Прохазка и Мики Орачев ще действат по крилата. Атаката ще води Диаби, а зад него ще действа Ради Цонев.

В Черно море също имат важни фигури, които отсъстват. Бакари и Живко Петков са котузени, а Даниел Георгиев е наказан. Това ще принуди наставника Стефан Спасов да започне с Китанов, на вратата, Венков, Станчев Кулибали и Стенио в отбрана. Паланков и Клок ще действат в средата на терена, а Райков и Курьор ще оперират по крилата. Бижев ще започне в предни позиции, а зад гърба му ще действа Бурабия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК