ЛЕДЕНА СТИХИЯ: Градушка помля градове и села от Предбалкана (СНИМКИ)

Животът днес

ЛЕДЕНА СТИХИЯ: Градушка помля градове и села от Предбалкана (СНИМКИ)

148807
на 06.05.2019
ЛЕДЕНА СТИХИЯ: Градушка помля градове и села от Предбалкана (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Прогнозата на синоптиците за бури и градушки в днешния празничен ден се сбъдна. След бурята в Перник и София стихията удари на още редица места в Западна и Северна България, предаде БГНЕС.

Силна градушка помля плевенското село Българене. На много места в Плевенско и около град Левски има силни бури и градушки.

Смерч пък се образува в село Лесново, Софийско. Към 14 ч. поройни валежи от дъжд и гръмотевични бури има почти в цяла Северна България. Най-силни са бурите в Троянско, Свищовско и Великотърновско. Температурите в страната са около 14-18 градуса, предстои още да се понижат. 

препоръчано
свързани новини

По данни към 15.00 часа най-значителното количество валежи е отчетено в Свищов- 17 л/кв.м. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 13 л/кв.м са измерени във Враца, а 8 л/кв.м в Сливен. В Плевен са отчетени 7 л/кв.м, а в Благоевград и Велико Търново – 6 л/кв.м. 

Тежка градушка помете и селата Одърне и Каменец, Плевенско. Снимки на стихията публикуваха в социалните мрежи Ирена Ангелова от Каменец и Диана Ганова от Одърне.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК