Вход
София
Времето в София 0 o C

Лекарите от ВМА и “Пирогов” покъртително: Спасете живот - и вашия, и нашия! Спазвайте мерките (ВИДЕО)

Лекарите от ВМА и “Пирогов” покъртително: Спасете живот - и вашия, и нашия! Спазвайте мерките (ВИДЕО)

на 27.10.2020
28599
0
Лекарите от ВМА и “Пирогов” покъртително: Спасете живот - и вашия, и нашия! Спазвайте мерките (ВИДЕО)
Автор: ПИК
27.10.2020
0
28599

Медици от най-големите болници в България - ВМА и "Пирогов", излязоха с емоционален призив към всички граждани. Хората, които денонощно се борят с коронавируса и спасяват човешки животи с риск за своя, призоваха за спазване на мерките. Директорът на "Пирогов" разкри, че в лечебното заведение заразените медици вече са 61 и дори ще направят специално отделение, където да лекуват заразените лекари. 

Точно в 20:00 часа екипът на "Пирогов" се присъеди към общата инициатива на големите столични лечебни заведения за призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки!

Начело с директора на болницата проф. Асен Балтов, дежурните медици от Спешното отделение застанаха на главния вход с включени светлини на телефоните си.

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.

Зад всяка светлина стоят и нашите семейства, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци.

Участниците в акцията отправят апел към обществото: “Да си помогнем взаимно!”, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н. Пазете се, пазете близките си! Само с общи усилия ще победим заразата!

Колегите им ВМА призоваха:  Бъдете отговорни: пазете себе си, за да предпазите и другите! Здравето е основна ценност – нека го съхраним! И Вашето, и нашето! Ние всеки ден рискуваме живота си и този на близките си, излагайки се на заразата! Това е наш дълг, призвание, мисия...Но! Не е задължително да си положил Хипократова клетва, за да спасиш живот...

Лекарите призоваха да бъдат чути и, че само отговорното поведение ще ни запази живи и здрави.  Защото COVID-19 е опасен за всички нас!

"Вярваме, че с общи усилия и чрез съзнателно отношение към проблема, ще успеем да преодолеем и това предизвикателство", продължиха още медиците. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20244
архив

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”. 

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x