Лекарите от ВМА направиха 12-а чернодробна трансплантация за годината

Здраве

Лекарите от ВМА направиха 12-а чернодробна трансплантация за годината

13076
на 01.12.2023
Лекарите от ВМА направиха 12-а чернодробна трансплантация за годината
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В навечерието на празника на Военномедицинска академия, който се отбелязва на 1-и декември, бе извършена поредна чернодробна трансплантация в лечебното заведение. Донорът и реципиентът са мъже, съответно на 49 и 51 години.

препоръчано

Трансплантацията приключи малко след полунощ. В момента пациентът е в добро общо състояние, контактен и адекватен, съобщи доц. Васил Михайлов, ръководител на екипа, извършил сложната интервенция.

По-рано, на 30.11.2023 г., бе реализирана донорска ситуация в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, като експлантацията бе направена от екип на ВМА, начало с проф. Ивелин Такоров.

Ръководството на болницата изказва своята изключителна благодарност към близките на донорите, които, въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите. От началото на годината във ВМА са направени 12 чернодробни трансплантации и общо 98 от началото на трансплантационната програма в лечебното заведение.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК