Лекари срещу лечители

Докторе

Лекари срещу лечители

47335
на 19.02.2016
Лекари срещу лечители
Автор:   ПИК

Стартира серия от публикации, посветени на най-популярните измислени незнайно от кого „народни” рецепти, които не само не лекуват, но и може да ви навредят. Прочетете коментарите на практикуващи лекари, които компетентно разказват кое е най-доброто при лечението на даденото заболяване.

препоръчано

Лекува ли се заекване с билкови настойки?

„Народна” рецепта:

В борбата със заекването може да ви помогне следната билкова отвара: смесете по 40 г шишарки от хмел и цветове от бяла акация, 100 г лавандула (цветове) и 50 г градински чай (стръкове). Залейте 2 с.л. от билковата смес с 1/2 л вряла вода. Запарете ги под капак за 2 часа, след което прецедете. Пийте от запарката по 75 г, 3-4 пъти дневно, преди ядене.

Мнение на невролога:

Речта се причислява към вторичната сигнална система на човешкия организъм. В основата на заекването са нарушения при съзряване на кората на главния мозък и въздействието на силен стрес, страх. Нарушават се също така и асоциативните връзки между различните части на главния мозък. Ако това се случи в детството, необходимо е да се пристъпи веднага към лечението на този симптом. Най-ефективна е комплексната терапия на заекването - от логопед, чрез акупунктура, до медикаментозно лечение с невропротектори. Също така необходим атрибут в лечението е и психотерапията.

Понякога заекването е един от симптомите на епилепсия. За да се изключи това заболяване като причина за него, е необходимо да се направи компютърна електроенцефалография.

Може ли да прочистим организма си с клизми?

„Народна” рецепта:

Прочистване на дебелото черво с помощта на клизма с настойка от лайка: първата седмица - всеки ден, втората - през ден, третата – през два дни, четвъртата – през три дни, петата - веднъж седмично.

Мнението на гастроентеролог:

Човешкото тяло е самоочистваща се система. Провеждането на редовни клизми при здрав човек не само е ненужно, но и вредно. Честото правене на клизми измива чревната микрофлора. А там има не само „шлаки”, които се опитват да премахнат почитателите на всякакви видове почистване, но също така и биологично-активни вещества, микроорганизми, без които човек не може правилно да смели храната. Последствията от такъв начин на почистване трябва да се лекуват след това с пробиотици. Друг проблем, свързан с често прилаганите начини за почистване на дебелото черво от шлаки, е нарушение на чревната перисталтика. С течение на времето без клизма няма да можете да отиде до тоалетната по голяма нужда.

Сега в различните СПА-салони се практикува хидроколонотерапия (високотехнологична разновидност на клизмите). Тази процедура може да се предписва само от лекар-специалист по гастроентерология и eндоскоп-проктолог. Без медицинско наблюдение процедурата може да бъде опасна - тя отмива много по-дълбоко чревната микрофлора, отколкото обикновената клизма.

Цери ли се ангина с керосин?

...

Целият материал четете в Retro.bg

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това