Лекувайте страховата невроза с разходки

Докторе

Лекувайте страховата невроза с разходки

56091
на 11.01.2016
Лекувайте страховата невроза с разходки
Автор:   ПИК

Помага и чай от полинезийски пипер

Какво представлява заболяването страхова невроза. Лечимо ли е то?
Ангел Василев, Монтана

 
Страховата невроза е състояние, при което човек изпитва опасения и тревоги за всички, дори съвсем незначителни житейски проблеми. Ако не се предприемат мерки за овладяване на болестта, е възможно тя да се задълбочи и да се съчетае с други психически разстройства. Обикновено страдащите от страхова невроза са много раздразнителни. Те лесно се уморяват. Често казват, че са “на ръба” на нервен срив. Разумно е всеки, който открие в себе си подобни усещания, да се консултира с лекар или психотерапевт. Освен успокоителни медикаменти може да се приложат съвсем прости средства, с които човек нормализира емоционалното и телесното си състояние. Едно от тях е физическото натоварване. Доказано е, че различни домакински дейности, както и разходките са ефективно лекарство при страхова невроза. Редовното изпълнение на физически упражнения също намалява стреса и подобрява настроението. Изберете си физическа дейност, която бихте извършвали с удоволствие, и се постарайте да я превърнете в свое всекидневно занимание. Например правете гимнастика за поне 20 минути на ден. Имайте предвид, че не трябва да възприемате натоварването като наказание. В противен случай то няма да ви помогне и дори може да се влоши страховата невроза.

Друго лекарство срещу нея е правилното хранене. Включете в менюто си повече зърнени храни, зеленчуци и плодове. Избягвайте мазните и сладки ястия. Алкохол и кафе употребявайте в умерени количества. Може да ви помогнат билкови чайове от полинезийски пипер, женшен, маточина, лайка или коча трева. Тези билки отпускат нервите и намаляват стреса.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това