Лена здраво се заяде с ГЕРБ, не пуска Външно

ТЕМА

Лена здраво се заяде с ГЕРБ, не пуска Външно

129834
на 08.02.2024
Лена здраво се заяде с ГЕРБ, не пуска Външно
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Сивият кардинал на "Продължаваме промяната" Лена Бориславова се радва на добро отношение в ефира на Нова телевизия, където съвсем задълбочи кризата в управляващата коалиция. Юристката, която отскоро е по майчинство, продължава активно да се занимава с политика и очевидно ще е основният преговарящ с ГЕРБ как да се осъществи ротацията.

препоръчано

Бориславова не само че не отстъпи в скандала кой да оглави Министерство на външните работи, но и наля още масло в огъня, като атакува ГЕРБ по посока регулатори и изборната загуба в София.Младата юристка обясни, че както те са в коалиция с "Демократична България", така се оказало, че ГЕРБ е в коалиция с ДПС.

Съвместяването на постовете на външен министър и на премиер не е работещо решение, отсече тя. По думите ѝ ротацията ще се случи така, както е договорена – с минимални промени, като в момента висящ бил единствено постът на външно министерство.

Тя допълни, че представители на ГЕРБ „страдат” по команда в телевизионните студиа. „Важното е не да пласираме някои хора на някакви места и как искаме да окупираме още и още, както правят от ГЕРБ, а какво ще работи за държавата”, подчерта Бориславова и изтъкна, че в нито една европейска държава нямало случай, в който премиерът да съвместява и постът на външен министър.

Бившият народен представител отрече борбата между ГЕРБ и ПП-ДБ да е за международни изяви и срещи с лидери. По думите ѝ всеки участник в кабинета ходи на различни места спрямо заслугите си и познанията си.

„Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори”, посочи Лена Бориславова. Според нея Николай Денков и Мария Габриел си говорят, не са скарани, но „вероятно има напрежение като във всеки екип”.

Членът на Изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” коментира и казуса с дейността и смъртта на Мартин Божанов-Нотариуса. „Прокуратурата е с доста ниска ефективност в разследването на такива скандали, свързани със зависимостта на съдебната ни система”, смята тя. 

Бориславова използва случая, че й беше зададен въпрос за кризата в Столичния общински съвет, за да жегне ГЕРБ, че са завършили трети на изборите и още не могат да преодолеят загубата. Сивият кардинал на "Продължаваме промяната" оспори и решенията на Комисията за защита на конкуренцията, която по думите й се ръководела от семейни кръгове на партията на Борисов. Лена обаче не обели и дума за срещата на Кирил Петков със Спас Русев и тактично отклони въпроса защо съпредседателят на ППДБ оказва натиск върху независим орган.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алеза за 21 февруари - успехът намига на Близнаците, Везните ги очаква сензационен обрат САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алеза за 21 февруари - успехът намига на Близнаците, Везните ги очаква сензационен обрат
ПИК TV x
ПЪРВО ПИК TV! Мария Габриел с извънредно изявление за сглобката и ротацията: Няма да подпиша меморандума! Всичко си има граници - това е опит за политическа търговия и подялба на държавата между две коалиции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО ПИК TV! Мария Габриел с извънредно изявление за сглобката и ротацията: Няма да подпиша меморандума! Всичко си има граници - това е опит за политическа търговия и подялба на държавата между две коалиции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК