ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Йорданка Иванова, Чипровци
Необходими продукти:
1 кубче мая
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
5 с.л. хладка вода
1 щипка сол
5 с.л. олио
брашно (за меко тесто)
доматено пюре
3 кренвирша (или колбас)
300 г кашкавал (настърган)
2 яйца
1 глава лук
1 чушка
Начин на приготвяне:
Разтваряте маята в хладката вода и добавяте содата, олиото, солта, киселото мляко и брашно, колкото поеме, за да стане меко тесто. Оставяте го да втаса 20 минути. След това се разстила в тава и се поставя в гореща печка за 10 мин. Намазва се с доматено пюре и отгоре се нареждат кренвиршите, нарязани на колелца.
Изчаква се още 10 мин. След това поръсвате с кашкавала и отново се поставя в печката за около 5 мин. Накрая заливате с яйцата и слагате чушката и лука, нарязан на колелца. Печете още 10 минути.