Летящият високо в последно време Арсенал бе повален на земята

Световен футбол

Летящият високо в последно време Арсенал бе повален на земята

4760
на 27.10.2015
Летящият високо в последно време Арсенал бе повален на земята

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Летящият високо в последните седмици тим на Арсенал бе повален на земята по особено неприятен начин, след като отпадна от надпреварата в турнира "Кепитъл Уан Къп" с неприятно поражение 0:3 при гостуването си на Шефийлд Уенздей. На легендарния "Хилзбъроу" "кукумявките" се възползваха от груби грешки в отбраната на тима на Арсен Венгер и завоюваха гръмка победа, за да достигнат до 1/4-финалите на надпреварата. Освен с горчивия вкус на загубата, гостите от Лондон пък ще трябва да се справят и с контузиите на основни фигури от тима си, получени в днешната среща, пише Sportal.bg.

препоръчано

Първото полувреме не се разви никак добре за "артилеристите". След само четири минути игра Алекс Окслейд-Чембърлейн трябваше да напусне терена с контузия и бе заменен от Тио Уолкот. В 15-ата минута обаче и самият Уолкот получи контузия, която не му позволяваше да продължи участието си в мача. Така на негово място се появи 17-годишният дебютант Ишмаел Бенасер.

Освен контузиите, проблемите на Арсенал не свършиха дотук. В 27-ата минута домакините откриха резултата. Рос Уолас получи топката от Даниел Пудил и с великолепен удар покрай Пер Мертезакер препарира Петер Чех за 1:0. Това попадение даде криле на "кукумявките" и малко преди почивката те стигнаха до втори гол. Вкаралият първото попадение Рос Уолас центрира от статично положение и Лукас Жоао надскочи отбраната на Арсенал, за да накаже останалия на голлинията си Петер Чех за 2:0.

През второто полувреме Арсенал не успя да промени нещо в играта си, за да се върне в мача, а в същото време продължи да допуска същите грешки в защита, които бяха довели до първите попадения във вратата на Чех. При поредното изпълнение на фаул в наказателното поле на "артилеристите" отбраната на Арсенал изпусна Глен Лоовенс, който върна топката към Сам Хътчинсън и той отблизо направи резултата "класически". Това попадение тотално обезсмисли оставащите близо 40 минути до края на срещата, в които домакините се забавляваха на терена, под бурните овации на феновете си, а Арсенал нямаше сили да отговори на това предизвикателство.

ШЕФИЙЛД УЕНЗДЕЙ - АРСЕНАЛ 3:0
1:0 - Уолас (27)
2:0 - Жоао (40)
3:0 - Хътчинсън (51)

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК