Лечителят Дончо Тонев: Билкова отвара цери алергии и страхови неврози

Гост

Лечителят Дончо Тонев: Билкова отвара цери алергии и страхови неврози

227128
на 14.02.2016
Лечителят Дончо Тонев: Билкова отвара цери алергии и страхови неврози
Автор:   ПИК

Маточина, мента и валериана са най-ефикасни

Дончо Тонев е един от най-известните билколечители в България. Практикува вече 20 години и е известен, както у нас, така и по света. Българи, които пътуват в чужбина, си вземат от неговите цярове, за да лекуват алергии, депресии и страхови неврози.
Тонев е завършил курс към Националния център по фитотерапия и народна медицина.
 
 
Г-н Тонев, кои са най-често срещаните болести, които лекувате с вашите билкови рецепти?

- Без притеснение мога да кажа, че аз съм единственият, който лекува напълно алергии, страхови неврози, паникатаки и депресии. Това са болестите – бич на съвремието. При тези състояния човек е с опъната нервна система, а организмът му е напълно изтощен. Обикновено причината за появата на нервните болести е стресът, на който са подложени хората в ежедневието. Съвременната медицина е силна, тя лекува нервната система, но не може да се пребори със стреса. Той остава и е навсякъде около нас. Лекарите непрекъснато дават на своите пациенти антидепресанти. Хапчетата помагат, но само до известно време. Вкарват болния в ремисия. Забелязва се подобрение, но само за месец или два. След това симптомите се появяват отново и то с по-голяма сила. Тук се намесвам аз и билките. Те помагат на човек да изчисти напълно стреса от ежедневието си и така да се излекува.

Каква е рецептата ви?
- Болният приема билките под формата на капки, които се пият по 3 пъти на ден преди ядене. Давам му шишенце с подходящия цяр. То обикновено стига за 3 – 4 месеца. Точната доза са 15 капки.
Преди да предпиша от моите билкови лекарства на пациентите винаги ги разпитвам за симптомите. Така съм сигурен, че става въпрос за точното заболяване. Проявленията на  паникатаката и страховата невроза се изразяват в учестен пулс, сърцебиене, топли вълни, изпотяване, треперене на крайниците, нарушение на съня, трудности при ходенето, шум в ушите. В повечето случаи за няколко месеца симптомите отзвучават. Имам много доволни пациенти.

- Какво е вашето обяснение - откъде идва този стрес?

- Причините са много, особено когато говорим за паникатаките. Те се отключват в мозъка на човек. Има различни видове. Някои хора се страхуват да седят сами у дома без компания, други не могат да излизат навън, трети непрекъснато се притесняват, че са болни от нещо. Лекувал съм дори стюардеси, които не могат да пътуват в автобус. Тези страхове се отключват мисловно. Един миг е достатъчен и човек изпада в ужас, тялото му започва да се тресе неконтролиреумо...

- Млади или по-възрастни са вашите пациенти?

- През последните години ми се струва, че идват все по-млади пациенти на възраст между 20 и 40 години. Може би това се дължи на самите условия, в които живеят – кризата, проблемите... Възрастните хора са по-здрави и устояват на трудностите, преодоляват несгодите на живота.

- Какви билки използвате? Имате ли спецална технология на обработка? 
- Всяка сутрин ставам много рано преди изгрева на слънцето и отивам да бера билките. Лично аз ги събирам, суша и приготвям отварите. Нямам вяра на никой друг. Никога не съм използвал чужди билки за отварите. Има специални места, на които ходя и подбирам най-добрите и качествени. Сред най-ефикасните са маточината, ментата и валериана.

- След няколко месеца ще започне сезонът на алергиите. Как се справяте с този проблем?
- Лекувам напълно всякакви алергии. Те могат да се провокират от много неща в ежедневието, което ни заобикаля – мухъл, влага, домашен прах, косми, миризми, слънчеви лъчи, полени. При алергиите медицината е безполезна, но билките се справят. Рецептата е подобна като при паническите атаки – давам на пациента шишенце с отвара. Той трябва да приема по 15 капки 3 пъти дневно половин час преди хранене. Това е достатъчно, за да се прочисти кръвта и да премахне алергена. Днешните лекарства могат да прочистят кръвта, в организма на човек обаче остава алергена. Така след време алергията отново се появява. След лечението с билки пациентът е напълно излекуван. Виждал съм много тежки случаи особено при малки деца. Ужасно е да се сблъскаш с плачещо бебе, цялото подуто, а майка му обикаляла по болници, консултирала се с куп лекари, които й предписали какви ли не лекарства. Медикаментите уж помогнали, но за кратко. При такива случаи съм благодарен на Бог, че ми е дал сили да помагам.

- Лекувате ли и други заболявания?

- Да – безплодие. Мога да дам капки и на хора, които се борят с цироза на черния дроб. Спасил съм около 50 човека в изключително тежко състояние. Често при мен идват болни от рак, но това заболяване не мога да излекувам.

Какво не трябва да правят вашите пациенти след като приемат билковите екстракти?

препоръчано

...

Цялото интервю четете в Retro.bg

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това