Ливанци търсят убежище в Гърция, Атина иска помощ от ЕС

Европа

Ливанци търсят убежище в Гърция, Атина иска помощ от ЕС

13679
преди 5 часа
Ливанци търсят убежище в Гърция, Атина иска помощ от ЕС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гърция очаква рязко засилване на мигрантския натиск в резултат на събитията в Близкия изток. Атина търси спешна помощ от Евросъюза.

препоръчано

Атина вече приема ливански граждани, пристигащи засега с редовни полети от Бейрут. На летището те благодариха пред медиите за оказаната помощ и разказаха за ситуацията в Ливан, информира БНР.

Гръцкият министър по миграцията Никос Панайотопулос изрази загриженост, че военните действия в Близкия изток ще принудят милиони граждани да търсят убежище в Европа, което ще засили мигрантския натиск към Гърция. Гръцкото правителство ще поиска допълнително европейско финансиране за посрещане на бежанците.

От морска охрана в Егейско море съобщават за рязко увеличаване на пристигащите с лодки мигранти, все повече са сирийците, които търсят убежище.

Гърция сама не може да се справи и поеме тежестта на вълната от мигранти. Необходима е спешно нова европейска стратегия, подчерта министър Панайотопулос.

Лагерите по островите са пренаселени. Преместването на мигрантите в континенталната част на страната се посреща с остра реакция от страна на националистическите партии в парламента.

Над 50% от пристигащите в Гърция легализират статута си и заминават в страни от централна Европа по данни на неправителствени организации.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК