Лидерът на ДНР Денис Пушилин обяви Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Харков за руски

Европа

Лидерът на ДНР Денис Пушилин обяви Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Харков за руски

10262
на 28.07.2022
Лидерът на ДНР Денис Пушилин обяви Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Харков за руски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес е дошло време отново да освобождаваме руските градове, основани от руски хора: Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Днепропетровск, Харков, Запорожие, Луцк. Това заяви в Беларус сепаратисткият лидер на непризнатата Донецка народна република Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

препоръчано

Пушилин направи изказването си по време на посещение в Беларус, където е бил „начело на държавна делегация на ДНР.“ Донецкият лидер пристигна в Брест за отбелязването на 78-та годишнина от освобождението му от Съветските войски по време на Втората световна война. Така той става проводник на пропагандата на Кремъл, с цел да създава убеждението, че Москва наистина реализира своите цели в Украйна, като по този начин замъглява реалната картина на развитието на геноцидната война, която Путин разпали. Любопитно е, че Беларус до този момент не е признала нито сепаратистките републики около Донецк и Луганск, нито анексирането на Крим.

Този факт се подтвърждава и от обстоятелството, че по време на поднасянето на цветя пред вечния огън в Брестката крепост Пушилин е в компанията на секретаря на Генералния съвет на партия „Единна Русия“ Андрей Турчак, извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Република Беларус Борис Гризлов, както и членове на делегацията на ДНР.

В канала си в Телеграм Денис Пушилин прави паралели между събитията от 1941 г. и това, което се случва сега в Донбас. "Ние, както защитницине на Брест тогава, първи се сблъскахме с кръвожадния и циничен натиск на нацизма. Донбас стана преден пост на руския народ - истинска руска крепост", пише Пушилин.

След изявленията на руския външен министър Сергей Лавров, че географията на специалната операция се разширява, изказването на Денис Пушилин е напълно в унисон с изразените претенции на властта в Русия към украински територии. Почти по същото време бившият президент Дмитрий Медведев пусна картинка, в която пък лансира заявяваната вече от него теза за разпад на Украйна и за това как ще бъде разделена между Русия и Полша, а Украйна ще се ограничи единствено до Киевска област. В картата на Медведев Одеса, Николаев и Херсон отиват в Русия, Черновци и Виница в Румъния, Ужгород в Унгария, а Полша си „прибира“ предвоенните територии като стига до Житомир.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК