Вход
София
Времето в София 10 o C

Лидерът на СДС размаза ДеБъ: Олевяха и гласуваха безпринципно за Манолова!

Лидерът на СДС размаза ДеБъ: Олевяха и гласуваха безпринципно за Манолова!

на 05.11.2019
40076
37
Лидерът на СДС размаза ДеБъ: Олевяха и гласуваха безпринципно за Манолова!
Автор: ПИК
05.11.2019
37
40076

Обобщение на вота и прогноза за бъдещето направи лидерът на СДС Румен Христов. "Нашата подкрепа за ГЕРБ беше важна в София, но и на други места", каза той и допълни, че не са лоши и резултатите на СДС там, където се е явила самостоятелно.

На въпрос има ли политическа шизофрения при сблъсъка на СДС с ГЕРБ, при условие, че са партньори, Христов посочи, че на 8 балотажа са били с ГЕРБ и никъде с БСП, което е по-логично. Казахме си, че избираме между добро и по-добро и във Видин успяхме, другаде загубихме, но това е състезанието - веднъж печелиш, веднъж не, посочи той.

Запитан за бъдещия парламентарен вот Христов посочи, че сътрудничеството с ГЕРБ е добър пример за обединение в дясното. 

България остана със синя карта, десницата побеждава и се затвърди мнението, че БСП не е алтернатива и няма как да е алтернатива, предвид това, което се случи преди 10 ноември и след това трите управления и провали, обобщи Христов и допълни, че ГЕРБ няма алтернатива. 

Много ме разочарова сътрудничеството с основния опонент, само и само да спечелиш някакви си кметски места - разочарован съм от гласуването на ДБ, отсече лидерът на СДС.

Още по-разочарован съм, че представители на ДБ гласуваха за Мая Манолова. Не може, не може така, това е принципен въпрос. В такива тежки моменти трябва да се вземат решения, а не да се гласува със срам, отсече той. 

Има една хубава статия, в която анализатор обяснява същността на ДБ и им казва, че е крайно време те да заемат местата си, те са либерали и са център. Но колаборацията с БСП ни карат да мислим, че ДБ са олевяли, коментира още гостът в студиото. 

Няма нищо нелогично да си сътрудничим с другата партия-член на ЕНП, бе категоричен Христов за колаборацията на СДС с ГЕРБ.

СДС на тези избори там, където участва с ГЕРБ има малък, но решителен принос за ГЕРБ. 25 хиляди гласа имаме за София, а разликата между нея и Манолова е 20 000 гласа. Изборите бяха спечелени благодарение на старата градска десница и мобилизацията й, а не на някакъв купен вот. Имаше стягане на редиците вдясно, смята Христов. 

Целта ни е участие в парламента - рано е да се каже дали ще сме с ГЕРБ или  друга коалиция. Сътрудничеството ни с ГЕРБ показва, че не е лошо и постигаме добри резултати, смята той. 

Може би ГЕРБ искат да направят лек завой вдясно, те са народна партия, с широка база са и имат много избиратели в центъра или леко вдясно от центъра. СДС ще продължи да държи дясно-консервативната си посока, както е по устав и такова е и становището на нашите членове, смята Христов.  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33096
архив

Обява:"Продава се булчинска рокля! Носена е само веднъж по погрешка".

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x