Литекс с гръмка победа, „оранжевите“ смазаха хърватски шампион

Футбол

Литекс с гръмка победа, „оранжевите“ смазаха хърватски шампион

4967
на 02.02.2016
Литекс с гръмка победа, „оранжевите“ смазаха хърватски шампион

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Отборът на Литекс постигна поредната си изключително гръмка победа над сериозен съперник по време на лагера си в Испания. Възпитаниците на Любо Пенев се наложиха с 3:1 над участника в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон Динамо (Загреб). На стадион "Пинатар Арена" в Мурсия ловчанлии показаха много добра игра срещу лидера в хърватския шампионат и с попадения на младите си звезди Кристиян МалиновКирил Десподов и Никола Колев взеха престижния успех. Жуниор Фернандес изравни за Динамо в 62-ата минута, но след това "оранжевите" реализираха два бързи гола в рамките на две минути, за да подпечатат победата си. Това е третата победа на Литекс по време на лагера в испанския курорт Ла Манга. До този момент момчетата на Любослав Пенев победиха Од Гренланд с 2:0 и Стрьомгодсет с 1:0, пише sportal.bg. 

Динамо бе по-активният отбор преди почивката, но добри намеси на вратаря на Литекс Евгени Александров не позволиха на хърватите да вземат аванс в резултата. Най-добрата намеса на стража на "оранжевите" до почивката бе в 41-ата минута, когато той отрази опасен удар с глава на Кожич. Футболистите на Литекс също имаше за какво да съжаляват, след като Никола Колев и Иван Горанов застрашиха вратата на Едуардо Карвальо.

Само шест минути след подновяването на играта за втората част Литекс откри резултата. Кристиян Малинов засече с глава центриране на Никола Колев и не остави шансове на Едуардо. 

Това попадение сякаш отприщи головата серия в мача и зрителите станаха свиделите на нови три попадения в рамките само на три минути. Първо Жуниор Фернандес изравни за Динамо след центриране на Машадо от корнер. След това обаче Литекс нанесе два бързи удара по своя съперник и на практика реши мача.

В 63-ата минута Малинов даде отличен пас към Кирил Десподов, който бе оставен непокрит на дясното крило и след самостоятелен рейд простреля вратаря на Динамо за 2:1 в полза на "оранжевите". Само минута по-късно пък Румен Руменовдаде също толкова класен пас към Никола Колев и халфът оформи крайното 3:1. До края на срещата Динамо се опита да натисне и да върне тези попадения, но отбраната на Литекс показа стабилност и не се огъна. По този начин Литекс регистрира трети пореден успех, като най-доброто впечатление направи фактът, че в основата на победата бяха младите футболисти на ловчанлии като Румен Руменов, Никола Колев, Кристиян Малинов и Кирил Десподов.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК