ЛИЦЕМЕРИЕТО В БСП: Каква е разликата между осъдения Марешки и осъдения Румен Овчаров?

Политика

ЛИЦЕМЕРИЕТО В БСП: Каква е разликата между осъдения Марешки и осъдения Румен Овчаров?

95115
на 16.09.2020
ЛИЦЕМЕРИЕТО В БСП: Каква е разликата между осъдения Марешки и осъдения Румен Овчаров?
Автор:   ПИК

Избраната за лидерка на БСП, но все още неутвърдена за длъжността Корнелия Нинова и нейните клакьори в лицето на Кристиян Вигенин и група от депутатите й, потънаха в срамните си манипулации в парламента днес и зловещо лицемерие.

препоръчано

Червените поискаха осъдения лидер на "Воля" Веселин Марешки да напусне зам.-председателския пост в парламента.

В същото време обаче гуруто на Корнелия Нинова - Румен Овчаров, който е осъден за безстопанственост заради "Мини Бобов дол", трябва да плаща 16 милиона лева за нанесени вреди и щети по граждански иск и има забрана да заема държавни и обществени длъжности в течение на 3 години, си работи без проблеми в БСП. Той дори е избран за шеф на една от най-важните комисии на предстоящия 50 конгрес на столетницата.

Именно под ръководството на осъдения и запориран за държавни и обществени постове Овчаров БСП ще пише своите управленски програми, които трябва да утвърди на конгреса си и с които ще ходи на избори и ще иска доверието на гражданите, за да ги управлява.

Между другото, най-яростен предводител на протестите във Варна срещу Марешки във връзка с това дело беше именно Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, който днес буйства по метежите и води батки да ги окървавяват.

Самите социалисти са в шок от тази перспектива и са дълбоко възмутени от лицемерието на Нинова и ниновистите. Още повече, че самата Нинова даде главата на зам.-председателя на парламента от БСП Валери Жаблянов.

"Тези хора са толкова гнусни лицемери, че се превърнаха в най-голямото доказателство, че парламентът е изчерпал доверието на хората. Такива като Нинова и клакьорите й при всички случаи са изчерпали нашето доверие, независимо с какви манипулации си осигури нов избор. Време е и те да се появят с фланелки с надпис "Аз съм Нинова", а защо не и "Аз съм Овчаров", както хората на Марешки", заявиха гневни социалисти пред ПИК след червената декларация за Марешки.

Нинова наистина бе избрана при доста съмнителни обстоятелства за председател вече на цялата партия, но тя още не е утвърдена като такава. Това може да стане единствено на конгреса на БСП на 26 септември. Той трябва да избере и нов Национален съвет за следващия 4-годишен мандат.

Тази събота обаче Националният съвет на партията в досегашния си състав ще заседава, за да подготви документите за конгреса. По предварителна информация Нинова ще се опита да наложи отчета на доскорошния най-висш ръководен орган на партията, но ще срещне остър отпор, тъй като самата тя бламира последните 3 негови заседания преди вътрешнопартийните избори.

На едно от тях членовете на НС отхвърлиха финансовия отчет на Нинова, въпреки че тя противоуставно го внесе в Сметната палата. Партията е и без бюджет за 2020 г. вече 9 месеца.

А бройката на партийните членове, отчетена от партийната ЦИК в деня на вътрешнопартийните избори, и събраният членски внос поставя остро въпроса или за липсващите пари от каса, или за резкия спад на членската маса, който също ще бъде поставен на съботното заседание на Националния съвет.

При всички случаи Нинова няма право да ръководи това заседание, тъй като, макар и избрана, тя не може да поеме длъжността преди конгресът да я утвърди. Затова то трябва да премине под ръководството на противоуставно назначения от нея и.д. лидер на БСП Владимир Москов.

Предстои да се разбере и каква ще бъде съдбата на конкурентите на Нинова Кирил Добрев, Валери Жаблянов и Красимир Янков. Досега Нинова се разправяше по един и същ начин с всичките си вътрешнопартийни врагове, като ги елиминираше. В червените редици вече се носят слухове за чистката, която тя ще предприеме, след като официално заеме председателският пост. 

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 240
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това