Личен лекар: Ако имате симптоми на вирусна инфекция, не започвайте самолечение

Здраве

Личен лекар: Ако имате симптоми на вирусна инфекция, не започвайте самолечение

8627
на 14.01.2022
Личен лекар: Ако имате симптоми на вирусна инфекция, не започвайте самолечение
Автор:   ПИК

В случай, че имате симптоми на вирусна инфекция, включително с обща отпадналост, както се твърди, че това е най-характерният белег за „Омикрон” варианта, свържете се с личния си лекар, за да може да бъдете изпратени своевременно за изследване". Това препоръчва общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов.

препоръчано

"Става дума за вирусна инфекция и не трябва да се започва самолечение или стартиране на лечението с антибиотик, нека преценката да е на личния лекар", допълни той пред Би Ти Ви.

По неговите наблюдения „Омикрон” протича по-леко, особено при ваксинираните пациенти, но пак зависи от това какви са рисковите фактори и дали пациентът няма придружаващи заболявания, които да утежнят протичането на вирусната инфекция.

По думите му когато се свърже с личния лекар, пациентът не трябва да търси мнение и на друг лекар и да се получава наслагване на лечението.

„Защото това крие риск от увеличаване на страничните ефекти на лекарствата. Молбата ми е към всички граждани с коронавирусна инфекция, които подлежат на лечение, стриктно да следват препоръките на лекуващия ги лекар”, каза още д-р Спасов.

От началото на пандемията общопрактикуващите лекари в България са двойно и тройно по-натоварени, допълни той, уточнявайки, че само днес в неговата практика е имало повече деца, включително новородени бебета на 2 и 3 месеца, както и няколко семейства, а като цяло вирусът засяга всички възрасти.

Сподели:
Бомба x
Жените ненавиждат тези 3 неща в секса Жените ненавиждат тези 3 неща в секса
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! ГЕРБ с кърваво писмо: Управляващите нямат решения за хляба и тока! Ще се стреснат, когато пред парламента се изсипят 3000 души (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! ГЕРБ с кърваво писмо: Управляващите нямат решения за хляба и тока! Ще се стреснат, когато пред парламента се изсипят 3000 души (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това