Лични лекари от Пловдив обявиха колко дози са нужни, за да стартират масовата ваксинация

Региони

Лични лекари от Пловдив обявиха колко дози са нужни, за да стартират масовата ваксинация

2643
на 23.02.2021
Лични лекари от Пловдив обявиха колко дози са нужни, за да стартират масовата ваксинация
Автор:   ПИК

Поне 50 000 дози са нужни на личните лекари в Пловдивска област, за да започнат масовата ваксинация срещу COVID-19 и да обхваната записаните пациенти. Това показват изчисленията на д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

препоръчано

Както вече съобщи, по-голяма част от джипитата останаха без ваксини вчера и се наложи да връщат пациенти, въпреки че са имали записан час.

„Наистина много колеги останаха без ваксини, може би половината. От РЗИ направиха всичко възможно, дадоха ни и техните количества, но просто има недостиг в страната. Семейните лекари в Пловдив сме 470 човека, необходими са ни поне 50 000 дози. Само аз вчера съм направил 40”, посочи д-р Сотиров, цитиран от Трафикнюз.   

Д-р Аргир Аргиров, зам.-директор на РЗИ-Пловдив, съобщи, че са раздадени над 3000 ваксини на личните лекари и ДКЦ-тата в Пловдив.

„Не сме спирали процеса на ваксинация. Само в събота и неделя сме имунизирали 800 човека. Това е причината наличните количества да намалеят и да има липси при някои лични лекари, но не са изчерпани”, обясни д-р Аргиров.

До края на седмицата се очаква нова доставка на препарата на „Модерна”. Все още обаче не е ясно колко дози ще получи Пловдив, тъй като ваксините се разпределят в София спрямо получените количества.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 252
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това