ЛОВ НА ВЕЩИЦИ: ЕП поиска изключването на Унгария от Шенген

ЕС

ЛОВ НА ВЕЩИЦИ: ЕП поиска изключването на Унгария от Шенген

36253
на 05.08.2024
ЛОВ НА ВЕЩИЦИ: ЕП поиска изключването на Унгария от Шенген
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Група депутати от Европейския парламент настояват Комисията да предприеме мерки срещу решението на Будапеща да облекчи визовия режим за граждани на Русия и Беларус, включително като се вземе решение Унгария да бъде изключена от Шенгенската зона, съобщава изданието "Политико“.

препоръчано

"Призоваваме Европейската комисия да предприеме спешни мерки за разследване на решението на Унгария, тъй като то може да представлява вратичка и потенциално да застраши цялостното функциониране на Шенгенското пространство като сигурно пространство за гражданите“, се казва в писмо, инициирано от чешкия депутат Дануше Нерудова и литовецът Пятрас Аущревичус.

"Ако унгарското правителство откаже да промени политиката си, Комисията и всички представители на ЕС трябва да поставят под въпрос унгарското членство в Шенгенското пространство, като въведат нови мерки за защита на европейските граждани, включително нов контрол на унгарските граници, ако е необходимо“, се казва в писмото на депутатите.

Те също така предлагат възможността други държави от ЕС да не признават унгарските визи и да въведат контрол по границите на страните си, пише още "Фокус“.

Към неделя вечерта писмото е събрало близо 70 подписа, включително от бивши премиери на Белгия и Ирландия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК