Лодка с мигранти се обърна в Ламанша, загинаха шестима

Европа

Лодка с мигранти се обърна в Ламанша, загинаха шестима

5368
на 12.08.2023
Лодка с мигранти се обърна в Ламанша, загинаха шестима
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко шестима души са загинали и повече от 50 спасени, след като рано в събота сутринта, лодка с мигранти се е преобърнала при опит да премине през Ламанша от Франция, съобщават местните власти, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

препоръчано

Морската префектура потвърди за най-малко шест смъртни случая и заяви, че издирвателните и спасителните операции продължават.

Ламанша между Франция и Великобритания е един от най-натоварените морски пътища, а теченията са силни, което прави преминаването с малки лодки опасно. Трафикантите на хора обикновено претоварват лодките, което ги излага на риска да бъдат преобърнати от вълните, когато се опитват да достигнат британския бряг.

Британската брегова охрана заяви от своя страна, че е изпратила спасителна лодка от Дувър заедно със спасителен екип на бреговата охрана и служители на бърза помощ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК