Лондон изпревари Ню Йорк по брой на милионерите

Европа

Лондон изпревари Ню Йорк по брой на милионерите

1901
на 25.02.2021
Лондон изпревари Ню Йорк по брой на милионерите
Автор:   ПИК

Лондон изпревари Ню Йорк като мястото с най-висока концентрация на доларови милионери в света. Това се доказва от доклад, който показва колко пари са спечелили най-богатите хора в света по време на пандемията на коронавируса, пише британският в. "Гардиън".

препоръчано

Близо 875 хиляди лондончани са доларови милионери, тъй като имат активи на стойност над 720 хиляди британски лири.Източник на тази информация е годишно проучване, проведено от консултанти по недвижими имоти Knight Frank.

Оказва се, че всеки десети жител на британската столица е доларов милионер, което само подчертава социалното неравенство, преобладаващо в нея. В действителност, според правителството, над 2,5 милиона (или 28%) от жителите на града са категоризирани като „бедни“, подчертава изданието.

Докладът показва, че 874 354 души в Лондон имат над 1 милион долара активи, включително имущество, което ги прави така наречените High Wealth Owners (HNWI). За сравнение, в Ню Йорк, който е на второ място, има 820 хиляди души, които могат да се похвалят с подобно състояние.

Проучването показва, че Лондон има най-голям брой „първокласни“ домове от всички градове в света, с над 68 000 жилищни единици на стойност над 2 милиона британски лири всяка. Пандемията отбеляза скок в супер скъпите продажби на недвижими имоти, тъй като богати чуждестранни инвеститори се възползваха от отслабването на паунда и данъчните облекчения от Брекзит, обяснява вестникът.

Лондон също се нарежда на върха сред градовете, които привличат богати хора със своя начин на живот. Според изследванията на Knight Frank, сред изискванията на богатите в тази категория са ресторанти, със звезди на Мишлен, опери и театри, университети, спортни и търговски центрове.

Предполага се, че Лондон се е възползвал отчасти от притока на богати хонконгци. Много от тях напуснаха бившата британска колония на фона на опасенията, че Китай може да затегне политиката си в региона.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това