ЛУД СКАНДАЛ: Вторият опит на ППДБ да набутат Петков в антикорупционната комисия взриви парламента. Скочиха им, че са токсични, розови типове и откриха медицински проблем на Денков

Акценти

ЛУД СКАНДАЛ: Вторият опит на ППДБ да набутат Петков в антикорупционната комисия взриви парламента. Скочиха им, че са токсични, розови типове и откриха медицински проблем на Денков

418751
на 15.08.2024
ЛУД СКАНДАЛ: Вторият опит на ППДБ да набутат Петков в антикорупционната комисия взриви парламента. Скочиха им, че са токсични, розови типове и откриха медицински проблем на Денков
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандал с размяна на остри реплики предизвика вторият опит на Кирил Петков да влезе в Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията. Както единствено ПИК отрази вчера, проект на решение за попълване на състава й бе една от точките в дневния ред, но предложението не бе прието, след като всичките депутати на "Възраждане" и ДПС, и половината от ГЕРБ-СДС гласуваха "Въздържал се".

препоръчано

Акцията по вкарването на Петков като член на парламентарната комисия е свързан с опитите на "Промяната" и ДБ да разкарат от КПКОНПИ изпълняващия длъжността председател Антон Славчев.

В началото на днешното заседание ППДБ вкараха отново същия проект на решение, само и само Петков да влезе  в антикорупционната парламентарна комисия. Цончо Ганев постави условие, че неговата група може и да ги подкрепи, ако Йордан Иванов от ППДБ се извини за вчерашната си констатация, че около "Възраждане" трябва да бъде създаден санитарен кордон.

"С оглед на това, че ППДБ през изминалите парламенти, и в този включително, официално ни каните за разговори за съвместно управление, днес отново се молите двама ваши депутати да влязат в Комисия по антикорупция. Г-н Иванов лично да се извини. От това зависи дали "Възраждане" ще подкрепи да имате членове в антикорупция", заяви Ганев.

След него Николай Денков припна на трибуна да опровергава, че ППДБ никога не били обсъждали с "Възраждане" съвместна конструкция за управление.

"Да припомним на Денков, че само преди 3 седмици, съвсем официално, по време на преговорите за съставяне на правителство с втория мандат, получихме покана, отидохме и разговаряхме с ППДБ. Денков, предполагам, че от възрастта почвате да забравяте! Имате много сериозни липси в ППДБ. Току-що точката за вкарването на още двама ваши представители в комисия мина благодарение на гласовете на "Възраждане". И сега г-н Иванов излиза и казва, че трябва да има санитарен кордон. Ама няма никакъв проблем - като дойде точката ще видите санитарният кордон дали е около "Възраждане" или около вас", избухна Костадин Костадинов.

След него самият Кирил Петков скочи и направи опит да вмени вина у депутатите, че който не гласува той да влезе в Комисията по превенция и прпотиводействие на корупцията, значи е за това корупцията да продължава да вирее в държавата.

Преди скандалът да бъде потушен, Цончо Ганев припомни на ППДБ нещо, което услужливо са забравили: "Как дойдохте официално при "Възраждане" и взехте нашите подписи да искаме оставката на шефа на КПКОНПИ. Зависите от нас, не го ли разбрахте? А иначе се молите, пътека имате до нашата стая, пътека! Санитарният кордон е около вас, никой не иска да ви доближава, защото сте токсични, розови!".

Дали Петков ще бъде избран за член на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията ще стане ясно малко по-късно днес. Точката е под №4 в дневния ред.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК