Лукашенко пропищя от украински дронове, прелитащи над Беларус

Европа

Лукашенко пропищя от украински дронове, прелитащи над Беларус

21355
на 10.08.2024
Лукашенко пропищя от украински дронове, прелитащи над Беларус
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

По време на работното си посещение в Шкловски район президентът на Беларус Александър Лукашенко е говорил за инцидент във въздушното пространство, който се е случил предишната вечер (9 срещу 10 август) и е свързан с нарушаването на въздушното пространство от страна на Украйна, предава БелТА.

препоръчано

"Вчера в 18:10 часа силите на военновъздушните и противовъздушните сили на Беларус са били приведени в повишена готовност. Наричаме го готовност № 1. Силите за противовъздушна отбрана са в режим на готовност. Факт е, че (подозираме, че това не е първият път) въоръжените сили на Украйна нарушиха всички правила на поведение и нарушиха въздушното пространство на Република Беларус. В източна посока, съвсем близо до нас, в близост до Костюковски район", е заявил Лукашенко.

"Поради това силите за противовъздушна отбрана бяха приведени в пълна бойна готовност за прехващане на целите. Те са били около десетина. Излетяха самолети и един хеликоптер. А също и средствата за РСЗО бяха поставени в повишена готовност."

"В 19:04 часа на височина от километър и половина и на разстояние 6,5 километра силите за противовъздушна отбрана унищожиха няколко цели над територията на Беларус. През нощта и тази сутрин се извършва издирване на унищоженото. Подозираме, че става въпрос за бойни дронове. Те са нарушили въздушното пространство на Беларус и са излетели от Украйна. Унищожихме целите над територията на Беларус. Тези провокации няма да останат без отговор", е коментирал Лукашенко.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК