Лукашенко: Русия е гарант на суверенитета на Беларус

Европа

Лукашенко: Русия е гарант на суверенитета на Беларус

5787
на 21.04.2019
Лукашенко: Русия е гарант на суверенитета на Беларус
Автор:   ПИК

Президентът на Беларус Александър Лукашенко помоли отделните политици в Русия да не се тревожат за изявленията му относно суверенитета на страната и отбеляза ролята на Руската Федерация за запазването на независимостта на белоруската държава, предава ТАСС, цитирана от"Фокус".
„Напразно страдат някои политици, особено в Русия. Получих цялата тази информация: „Ах, това е срещу Русия“. Тези думи бяха отправени срещу тези, които биха се опитали да го направят. Това е първо. Второ, според мен, говоря искрено, може да се каже, че Русия е гарант на нашия суверенитет“, заяви Лукашенко, цитиран от агенция БелТА.
„(Ако), не дай Боже, нещо се случи, ние с Русия ще бъдем заедно в окопите“, подчерта той. „Затова някои политици в Русия не трябва да страдат и да си слагат на сърцето тези думи, все едно са адресирани към Русия“, добави президентът на Беларус. Той напомни, че по време на посланието към народа и парламента на страната в петък е предупредил, че който посмее да посегне на суверенитета на Беларус със сила, ще получи мощен отпор.
Лукашенко обясни, че изявлението се отнася до два фактора: „Има вътрешен фактор и външен фактор. Тази тема е актуална“. Според него вътрешният аспект е свързан с предположенията, че уж Лукашенко или някой друг е искал да включи Беларус в състава на друга държава. "Ако Лукашенко направи това, той ще бъде прокълнат от хората. Това се отнася до вътрешната страна на въпроса. Що се отнася до външната страна, историята знае колко случая е имало, когато силите на дадена държава са включвали в нейния състав друга страна. Ето защо външният акцент беше, че ако някой посмее - ще получи отпор“, каза президентът на Беларус.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това