Вход
София
Времето в София 0 o C

ЛЪЖАТА ЗА МЕТЕЖА: 102-а вечер на протести - хора няма, но всички медии броят... (ФАКСИМИЛЕТА)

ЛЪЖАТА ЗА МЕТЕЖА: 102-а вечер на протести - хора няма, но всички медии броят... (ФАКСИМИЛЕТА)

на 19.10.2020
91823
0
ЛЪЖАТА ЗА МЕТЕЖА: 102-а вечер на протести - хора няма, но всички медии броят... (ФАКСИМИЛЕТА)
Автор: ПИК
19.10.2020
0
91823

102 вечер на протести преброиха снощи всички медии в България с много малки изключения. Защо телевизиите и сайтове продължават да помпат мита, че има народно недоволство, щом на площада вече месец не се събират повече от 20-30 души, а често са и под дузина? 

ПИК всяка вечер показва снимки от случващото се пред президентството, където метежниците по традиция обявяват, че се събират в 19 часа. Там обаче дори до 20,30 ч. не се случва нищо и протестиращите са броени хора - едни и същи почти всяка вечер от началото на септември. 

Съвсем друга реалност обаче претворяват държавните медии БНТ и БНР, които се издържат с парите на данъкоплатците срещу задължението да ги информират обективно и от първа ръка. По радиото репортерът съобщава в новините не дали има изобщо някакви хора на протеста, а коя вечер е. Снимката в сайта им пък е илюстративна от архива и истината е заличена. Значи метежници може да липсват, но медиите си броят...

На другия ден сутринта обобщават, че преминало спокойно и до там...

Подмяната на реалността е факт.

По-страшното е, че манипулациите им се разпространяват мълниеносно от един куп сайтове и регионални медии, които ги цитират, без изобщо не си правят труда да проверят обективността на информация и да видят, че протест няма. Или пък така им е наредено.

Идентична е ситуацията в БНТ, които буквално са се превърнали в обслужваща метежа телевизия и са загърбили изцяло обществената си функция. В централната емисия отброяват коя вечер било и обявяват, че хората още се събирали, за да оправдаят празнотата на площада, а на другата сутрин не пропускат анонс и в ранните новини, за да поддържат огъня... 

"24 часа" стигат още по-далеч в лъжите и без дори да имат репортер на място в центъра на София съобщават, че имало протест, цитирайки опорките на соросоидното БНР. Тъй като няма как да покажат реалността на площада, понеже там е празно и няма да подкрепи менте текста им, те слагат илюстративна снимка от "Уикипедия". 

В офанзивата да се затвърждава лъжата за протеста участват твърде упорито и от "Канал 3", след като медията наскоро бе закупена от Нова тв. Изведнъж там започнаха по няколко пъти на ден да съобщават за несъществуващия протест. Един път анонсират, после съобщават, че е преминал спокойно, а на сутринта отново броят еди коя си вечер, без да си правят труда да споменат дали изобщо е имало протестиращи. 

Такива няма, но протест има. Същото се случва и в Нова телевизия. Там в централните новини анонсират, че на площада скоро ще се съберат хора, каквито е видно от включването, че няма. А в късните казват, че вече се били събрали и разотишли на фона на тъмни кадри, от които също нищо не става ясно. За капак пришиха скандално недоволни граждани от кв. "Горубляне", които имат съвсем различни искания към метежа на площада пред президентството. 

Идентично е положението в протестърската Би Ти Ви, но там поне не е чудно защо си съчиняват. Канна Рачева още преди месеци призна, че ако няма протести, ще си ги измисли. Няма защо обаче да бъде обвинявана, защото явно нейните стандарти на работа се практикуват във всички останали медии. 

Ето кадри от протеста снощи, снимани от екипа на ПИК към 20 ч. и как реалността е манипулирана от останалите медии:

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20244
архив

Животът е като каране на колело, ако ти е тежко, значи вървиш нагоре, ако ти е леко – спукаш се по нанадолнището. Въпросът ми е - защо нямам седалка на моето колело и защо карам по капли…

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x