ЛЪЖАТА ЗА НИЩО Я НЯМА: Острие на ГЕРБ притисна натясно Асен Василев и му лъснаха...

ГОРЕЩО

ЛЪЖАТА ЗА НИЩО Я НЯМА: Острие на ГЕРБ притисна натясно Асен Василев и му лъснаха...

109088
преди 4 часа
ЛЪЖАТА ЗА НИЩО Я НЯМА: Острие на ГЕРБ притисна натясно Асен Василев и му лъснаха...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В поредна лъжа бе разобличен доскорошния министър на финансите Асен Василев.

препоръчано

Миналата сряда той събра кураж да се изправи срещу Делян Добрев в телевизионен дебат. Отрече, че догодина се задава шокиращия бюджетен дефицит от 18 милиарда лева и се похвали, че благодарение на "Промяната" десетки хиляди нашенци са се завърнали в родината.

"Ние осигурихме баланс между инвестициите в инфраструктура и в хора. В резултат през 2023 г. 46 хил. души повече избраха да се върнат в България, отколкото я напуснаха.
Мога само да напомня на ГЕРБ думите на Вазов, че даскалите правят училището, а не камъните", повтори "постижението" Василев и в своя Фейсбук след дебата.

Цифрата, спомената от него, направи впечатление на бившия министър на образованието Красимир Вълчев.

"Силно се зарадвах на добрата вест, с която ни дари Асен Василев: "46 хиляди души повече са избрали да се завърнат в България през 2023 година, отколкото са я напуснали". Благодарение на великолепното управление на ПП, разбира се.

Викам си, щом са се завърнали, трябва да са българи, напуснали някога в миналото България. Отварям сайта на НСИ и какво да видя - имиграцията (миграцията към България) е почти изцяло на чужди граждани и на хора от страни извън ЕС, т.е. трудова имиграция (непалци и др.), бежанци (украинци) и регистрирани нелегални имигранти.

Занапред ще знам - за да си остана радостен, повече няма да отварям сайта на НСИ и да подлагам на проверки думите на Асен Василев", изригна с коментар Вълчев в социалната мрежа.

Под публикацията му с коментар се намеси и Васил Велев, председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България. "Още една неточност: 56 807 - Имигрирали. 15 227 - Емигрирали. Разлика = 41 580, а не 46 хил. Но да не издребняваме", пошегува се той.

Така не една, а две лъжи на Асен Василев лъснаха в Мрежата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (НА ЖИВО)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК